Molts inquers van estar presents a la Missa de Sant Sebastià

En el seu pregó Mn. Pere Fiol, va parlar de la devoció de la barriada al Sant

         Diumenge passat a la tarda a les 18, 30 a la Parròquia de Sant Domingo es va celebrar la missa dominical en aquesta ocasió més solemne ja que se celebrava la festa de Sant Sebastià que té justa fama a tota la barriada de Sant Domingo i és Blanquer.

         El carrer de Sant Sebastià es trobava adornada i moltes cases lluïen les banderoles amb la imatge del Sant amb el lema “honor i glòria a Sant Sebastià”. Aquesta festa se celebra a la ciutat des de l’any 1652 en què el Sant va lliurar de la pesta que va assotar a la ciutat a set famílies del carrer del Cep ara Sant Sebastià, A la façana d’una d’aquestes cases hi ha una capelleta dedicada al Sant i que s’adorna cada any a la festa.

         El temple dominicà va comptar amb la presència de molts fidels en el primer banc de la part dreta es trobada una representació del Consistori que presidia l’alcalde Virgili Moreno, també estava Antoni Serra President de l’AA. VV. Es Blanquer.

         La Missa solemne concelebrada va ser presidida per Mn. Pere Fiol rector emèrit; Mn. Carles Seguí Rector de la Unitat de Pastoral i Mn. Rafel Verger Diaca Permanent.

         El Cor Parroquial de Sant Domingo amb les seves veus van donar major brillantor a la celebració religiosa, mentre que la Revetla d’Inca va ballar el tradicional ball de l’Oferta que realitzen anualment en aquesta festa.

         En la seva homilia Mn. Fiol va parlar de la devoció dels inquers cap a Sant Sebastià, que aquesta devoció segueix ben vigent a la barriada i entre els veïns del carrer.

         A causa de la lleugera pluja que queia es van suspendre els actes religiosos al carrer de Sant Sebastià i es van fer a la Parròquia. El cant del rosari amb les guitarres es va fer a l’interior del temple. Així com el pregó que va fer Mn. Pere Fiol, que com a veí de la barriada coneix a la perfecció aquesta festa des de la infantesa. Com el veïnat anualment s’involucrava i la va mantenir durant molts anys fins que la va assumir l’Ajuntament.

         Al carrer de Sant Sebastià es va procedir a l’encesa del fogueró i hi va haver la tradicional torrada. L’Ajuntament va obsequiar amb tot el material de la torrada. Els membres de les Associacions de So na Monda i el Blanquer van repartir el material entre els veïns i l’ambient festiu es va perllongar per espai d’unes hores.

         La lleugera pluja i el fred van deslluir la festa però els inquers que estimen les seves tradicions van voler estar presents en la mateixa.

                                                                                                               Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: