Magnífic Concert de Reis de l’Orfeó l’Harpa Inca

La veterana coral està en un gran moment musical

Com és habitual l’Orfeó local l’Harpa d’Inca, que dins de l’any 2020 complirà el segle d’existència. Va tornar a oferir el passat diumenge dia 6 al tradicional concert de Reis en solitari en el bell marc de la Parròquia de Santa Maria la Major.

         Acte que va comptar amb la presència de la corporació local. En el primer banc es trobava l’Alcalde d’Inca Virgili Moreno que va estar acompanyat del Regidor de Cultura Antoni Rodríguez i representació del consistori. Amb nombrós públic al temple més gran que va seguir amb entusiasme el tradicional concert i la bona feina de l’Harpa d’Inca.

         Recentment vam tenir la sort de poder-los escoltar en la Festa de l’Estandart que organitza la Delegació local de l’Obra Cultural Balear, actuació que van realitzar en la plaça d’Espanya.

         Anteriorment havien ofert un concert amb motiu del tradicional pregó de les Dijous Bo també a Santa Maria la Major. Tenim l’oportunitat de poder delectar-nos en el transcurs de l’any amb moltes actuacions a la ciutat, tot un luxe sens dubte.

         Tenim un orfeó digne d’una gran capital i una gran catedral com vam poder escoltar en alguns comentaris en el transcurs del concert i això sens dubte diu molt a favor de l’Harpa d’Inca, que premia els seus anys d’esforç i dedicació.

         La orfeonista Fany Lorente, va ser la presentadora del concert destacant les obres que interpretarien. Va agrair la presència del nombrós públic ia la Parròquia de Santa Maria la Major que cada any ens cedeix aquest bell marc per poder oferir-vos el concert de Reis.

         En aquesta ocasió i sota la direcció de Margalida Aguiló Estrany i acompanyada per l’organista Bartomeu Manresa, titular del convent de Sant Francesc d’Inca i de la Parròquia de Santa Creu de Palma. Van interpretar en aquesta ocasió: “Sancta Maria Mater Dei. de WA Mozart “; “Laudate Dominum (de Vesperae Solemnes de Confessore KV 339) de. WA Mozart. “; “Glòria RV 589. de Vivaldi.”; ( “Glòria in excelsis Deo”; “Et in terra pax hominibus”; “Laudamus te”; “Gratias agimus tibi”; “Domine Deus, Rex coelestis”; “Domine Fili unigenite”; “Domine Deus, Agnus Dei”; ” Qui tollis peccata mundi “;” Qui seus ad dexteram Patris “;” Quoniam tu solus sanctus “i” Cum Sancto Spiritu) “.

         En aquest concert van actuar com a solistes: Soprano: Beatriz Colom; Contralt: Bettina Maria Kunz i Tenor: Mateu Isern i la directora Margalida Aguiló.

         Després amb el públic present al temple posat dempeus van interpretar el tradicional “Adeste Fidelis” que posava punt final a aquest gran concert de Reis.

          Totes i cadascuna d’aquestes interpretacions van ser llargament aplaudides pel públic entusiasmat present al temple major. Al final llocs de peu els van atorgar una ovació de gala. També la van repetir amb l’organista Bartomeu Manresa que ens va delectar amb els bells sons de l’orgue major.

         Al final l’Alcalde Virgili Moreno va lliurar un ram de flors a la directora Margalida Aguiló, mentre que el Regidor de Cultura i Tinent d’Alcalde Antoni Rodríguez el va donar a l’organista Bartomeu Manresa entre els aplaudiments del públic.

         Un gran concert que sens dubte venia a posar punt i final als actes que s’han vingut celebrant amb motiu del Nadal.

                                                                Guillem Coll
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: