Emotiva Adoració dels Reis Mags a Santa Maria la Major

El batle Virgili Moreno els va lliurar la clau màgica de la ciutat d’Inca

Dissabte un cop acabada la Cavalcada dels Reis Mags que va fer les delícies dels nombrosos nens i familiars que estaven en tot el recorregut. Ses Majestats els Reis Mags d’Orient Melcior, Gaspar i Baltasar van ser rebuts a les portes de la Parròquia de Santa Maria la Major per la Corporació local amb l’alcalde Virgili Moreno al capdavant i el rector de la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu Mn . Carles Seguí amb els seus escolans.

         El temple bellament il·luminat amb efectes de to blau, va acollir aquest acte. Que si bé és cert que és de fa uns anys cada vegada congrega nombrosos inquers que omplen el temple de Santa Maria la Major. A l’entrada Ses Majestats van ser rebuts amb aplaudiments pels presents al temple.

         Un cop al temple amb tranquil·litat un darrere l’altre van pujar cap al presbiteri de l’altar major on hi havia tres cadires per a ells. Sempre estaven acompanyats dels seus Patges Reials. Molts patges desfilen en la tradicional Cavalcada, però ells són els patges reials.

         Al costat de l’altar estaven dos nens que acompanyats dels Angelets dels Revetlers encarnaven les figures de la Mare de Déu i Sant Josep que estaven al costat de la imatge del Nen Déu.

         El rector de la Unitat Mn. Carles Seguí, els va donar la benvinguda i després va procedir a la lectura d’un text de l’Evangeli al·lusiu a aquest tema de l’Adoració dels Reis. Parlo del significat de l’Adoració dels seus Majestats, que guiats per l’estrella de la llum buscaven a Déu.

         Després una nena en nom de tots els escolars de la ciutat va donar la benvinguda Ses Majestats. Va demanar regals per a tots els nens d’Inca, principalment els més pobres També els va demanar la pau al món, pel benestar de totes les famílies de la ciutat, perquè millori la situació laboral de la joventut.

         Seguidament va ser l’Alcalde d’Inca Virgili Moreno, que els va dir que era un honor per a Inca poder-los tenir a La ciutat. Us puc assegurar Majestats que tots els nens de la ciutat s’han portat bé, així com la majoria dels inquers. En nom de la ciutat us lliuraré la clau màgica perquè pugueu entrar a totes les cases de la ciutat i així repartir els obsequis per a tots els nens i les seves famílies.

         Finalment els Reis Mags Melcior, Gaspar i Baltasar, amb els seus Patges reals adorar al Nen Déu que estava al costat del altar oferint els seus presents en uns cofres amb or, encens i mirra, seguint la tradició. Des dels obsequis al Nen Déu han continuat fins als nostres dies.

         En el transcurs de l’acte els fidels presents acompanyats a l’orgue per Donald Santiago van interpretar un seguit de nadales. Sens dubte els bells sons del nostre orgue major van donar brillantor i solemnitat a l’acte.

         Acabat l’acte a l’interior de la Parròquia de Santa Maria la Major, després Ses Majestats es van desplaçar al portal lateral de la Plaça de l’Orgue per a procedir al lliurament dels obsequis a molts nens de la ciutat.

        D’aquesta manera continuava la nit màgica de Reis, després es van dirigir a totes les cases d’Inca dipositant els seus regals que pel que sembla aquest any han estat més ja que tots s’havien portat millor que l’any anterior.

                                                                                                            Guillem Coll M.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: