Aquest any es van estrenar sis carrosses a la Cavalcada de Reis

L’avaria d’un tractor abans de sortir va fer que es retasase mitja hora

La Cavalcada de Reis va tenir una sèrie de novetats amb relació als anys anteriors. En aquesta ocasió les tres carrosses de Ses Majestats els Reis d’Orient Melcior, Gaspar i Baltasar eren noves. A més de les tres carrosses reials altres tres que van desfilar també eren noves. Es pretén amb els canvis que cada any tingui al·licients principalment per als nens d’Inca.           

Al matí al pati del quarter General Luque moltes van ser les persones sobretot nens que van passar pel pati d’armes per veure de prop totes les carrosses que a la tarda desfilarien per la ciutat.           

A les 16 hores hi havia la concentració al costat de la Parròquia de Crist Rei, els nens que ho van voler es van fer fotos amb els seus Majestats i es va congregar molta gent a més de les carrosses dels integrants de la Banda Joventut d’Inca, Batucada Fieres d’Inca i els Angelets dels Revetlers des Puig, a més del tren del Nadal de l’Associació de Comerciants.           L’hora prevista de la sortida de Crist Rei era a les 17,30 hores. Una avaria en un tractor quan estaven a punt de sortir va fer que la mateixa es retardés més de mitja hora fins que es va haver solucionat el problema. Els tractors juguen un paper important en la cavalcada per poder portar les diferents carrosses.           Des de la Parròquia de Crist Rei van continuar pel carrer Costa i Llobera, general Luque, Beat Ramon Llull, Bisbe Llompart, Comerç, plaça d’Espanya, Major, Plaça i Parròquia de Santa Maria la Major.           Tot i ser una tarda nit freda en el seu recorregut moltes van ser les persones que van presenciar la desfilada de la mateixa, principalment els nens de la ciutat que eren els protagonistes principals de la festa.

A la porta del temple esperaven als seus Majestats els Reis Mags la Corporació Municipal amb l’Alcalde Virgili Moreno al capdavant de la mateixa. Així com el Regidor de Participació Ciutadana Antoni Peña i el rector de la Unitat de Pastoral Mn. Carles Seguí amb els escolans.          

Després van entrar a la Parròquia de Santa Maria la Major que es trobava plena de fidels per fer l’acte de l’Adoració del Nen Déu i lliurar els seus presents d’Or, Encens i Mirra en uns cofres.           

Acabat aquest acte a la Plaça de l’Orgue es va procedir al lliurament de regals a molts nens de la ciutat. Després van continuar portant regals per totes les cases del poble d’Inca perquè a la nit o al matí següent tots tinguessin els seus regals.                                                                                                     Guillem Coll

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.