Lloseta celebra amb les Matines que “Déu s’ha fet home perquè ens poguem acostar a Ell”

Eren les onze del vespre. El poble cristià de Lloseta havia acabat prest el sopar de la Nit de Nadal i es reunia ja dins l’església parroquial per celebrar el veritable significat del Nadal. Un significat que resumia bellament el vicari de la nostra UP, Baltasar Morell”, que “Déu s’ha fet home perquè nosaltres poguéssim tornar a gaudir de l’amistat eterna amb Déu”. Amb aquesta alegria dins del cor començaren les Matines, presidides per Baltasar Morell, i concelebrades pels altres preveres de la nostra agrupació de parròquies.

Seguint una bella tradició mallorquina, els infants de la catequesi anunciaren el naixement del Fill de Déu. Telm Català interpretà el cant de l’àngel, Pau Capó el sermó de la calenda i Llorenç Cerdà el cant de la sibil·la. També s’escenificà el betlem vivent i l’adoració dels pastorets, en la qual un grup de nins i nines portaren presents, oferint-los amb una glosa, a l’infant Jesús. El Fill de Déu també rebé el present del ball de l’oferta, interpretat per l’Estel del Cocó. I durant tota la celebració el Coro Parroquial de Lloseta acompanyà la litúrgia amb el seu cant, que ajudà a tots els presents a pregar en aquesta festa tant significativa per als cristians.

En l’homilia, Baltasar Morell convidà a celebrar amb goig aquesta festa perquè “a partir d’aquest increïble esdeveniment som fills de Déu”. I continuà explicant que “avui és el dia en què Déu vol recomençar el seu pla amb nosaltres perquè sent com nosaltres puguem arribar fins a Ell”. Morell apuntà que en aquestes festes tothom vol estar en família i això respon – va dir- a un desig tots duim al nostre interior de tornar a l’origen, a la nostra arrel. Però animà als presents a no quedar-se només amb una certa nostàlgia d’allò que no tenim i que desitjam, sinó a posar-nos amb relació amb el nostre origen vertader, que és Déu, i a deixar que “la nostra llibertat es rendeixi al que ha ocorregut aquesta nit”. Amb aquesta intenció, els cristians de Lloseta anaren a adorar el nin Jesús i començaren així les Festes de Nadal.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: