Gran concierto de l’Harpa Inca amb l’òpera Carmina Burana

Al final el públic li dedicà una ovació de gala

Divendres passat a la Parròquia de Santa Maria la Major un cop FINALITZAT el pregó del Dijous Bo a càrrec de l’industrial Tomàs Cueto, vam tenir l’oportunitat de poder gaudir del magnífic concert del veterà Orfeó l’Harpa Inca que aviat complirà un segle de vida.

Jaume Soler Capó comentà que en el concert interpretarien una selecció de l’òpera Carmina Burana que ja en moltes vegades han interpretat a altres llocs juntament amb altres corals o sols. L’òpera de Carmina Burana està basada sobre Uns cants goliards dels segles XII i XIII i que va ser composada entre els anys 1935 i 1936 per Carrl Orff. Aquesta òpera de Carmina Burana es sinònim de plaer terrenal.

En el tradicional concert del pregó del Dijous Bo van interpretar una selecció de l’òpera. Amb la direcció de Margarita Aguiló Estrany acompanyats al piano per Svitlana Béns.

Van interpretar “O Fortuna”, “Fortune plango vulnera”, “Veris leta facies”, “Ecce gratum”, “Taanz”, “Floret Silva”, “Chramer, gip die varwe mir”, “REIE / Swaz hie gat Umbe / Chume, chum, geselle min / Swaz hie gat Umbe”, “Were DIU wertt alle min”, “In taverna quando sumus”, “Tempus est iocundum” i “O Fortuna”.    

      Al final del concert el públic dret els va dedicar una ovació de gala i tornaren a interpretar una nova peça. En acabar la peça van tenir una altra àmplia i sonora ovació.   

       L’Alcalde Virgili Moreno va lliurar un ram de flors a Margalida Aguiló, mentre que el Tinent d’Alcalde i Regidor de Cultura Antoni Rodríguez va lliurar un altre a Svitlana Bens entre els aplaudiments del públic que omplia el temple.    

      Un cop més l’Orfeó l’Harpa d’Inca va fer gala de la seva superació constant amb aquesta òpera. Té un ampli i extens repertori i en tots els concerts que ofereix al públic ho fan amb molta qualitat.   

       Els inquers podem sentir-nos orgullosos de tenir a aquest orfeó que l’any 1920 complirà el primer segle de vida. Que puguem gaudir del mateix almenys mig segle més.   

                                                                         Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: