El Consistori va fer l’ofrena d’una corona a les víctimes de la guerra civil per “Tots Sants”

 La visita guiada de Gabriel Pieras es va suspendre a causa de la pluja        

  Com ja és tradicional des de fa molts anys el Consistori de la ciutat va realitzar la visita municipal al cementiri dia de Tots Sants. Amb l’alcalde Virgili Moreno i el regidor encarregat del cementiri Antelm Ferretjans i membres de la majoria i oposició van realitzar la visita al cementeri inquer.      

    Cada any al monument de les víctimes de la guerra civil, que està situat darrere de la capella es va fer l’ofrena d’una corona de llorer, ofrena que van realitzar l’alcalde Moreno i el Regidor Ferretjans.     

     Un cop realitzada la mateixa té lloc la visita guiada pel cementiri que coordina Gabriel Pieras Salom, cronista oficial de la ciutat, que coneix a la perfecció el mateix i realitza una visita interessant. En aquesta ocasió volia visitar una sèrie de sepultures d’homes i dones que havien fet una bona tasca a Inca i que són un tant desconeguts, visitant la part vella i nova del cementiri.      

    La visita no es va poder realitzar a causa de la pluja que en alguns moments era intensa i no ho aconsellava. A les instal·lacions de la capella del cementiri va explicar la construcció de la mateixa, amb la bella talla del Sant Crist de cirerer. Així com les curiositats més importants del cementiri.

    Cal assenyalar que fa poc algú va robar la campana que hi havia al cementiri que servia per avisar quan s’havia de tancar el mateix i que comptava amb molts anys.    

      Gabriel Pieras va explicar que pretenia fer una visita nocturna amb torxes al cementiri d’Inca com fan altres cementiris de l’illa. La idea va ser acceptada i la mateixa es realitza quan faci millor temps.    

      Igualment Gabriel Pieras va agrair l’atenció del consistori que ha editat el llibre sobre la història del Cementiri. Va ser precisament una proposta que es em va fer aquest dia de fa un any i ja podeu llegir tots i conèixer-lo més i apreciar-lo com jo. És un lloc de pau i que no ens ha de fer por visitar conclòs.     

     L’Ajuntament va agrair la disponibilitat de Gabriel Pieras que cada any realitza la visita i col·labora en moltes activitats que organitza el consistori.      

    Durant tot el dia anterior, com el dia de Tots Sants i el dia dels fidels difunts moltes van ser les persones que es van acostar al cementiri d’Inca per recordar als seus éssers estimats.      

    La tradicional missa que se celebrava darrere de la capella del cementiri es va suspendre ja que el temps amenaçava pluja com així va ocórrer i la missa es va celebrar a la Parròquia de Santa Maria la Major. Hi va haver la celebració de les 10 del matí amb la presència del consistori i la de la nit.       

    En ambdues celebracions el Cor Parroquial de Santa Maria la Major sota la direcció de Bernat Forteza va animar amb les seves cançons.

 Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: