Monsenyor Antoni Vadell presideix la celebració de la festa de Santa Maria la Major

Vadell va convidar als fidels a cercar “el vi bo”, que és l’Amor del Senyor

El passat diumenge 11 de novembre Inca va celebrar la festa de la seva estimada Santa Maria la Major amb una solemne eucaristia que va estar presidida per l’exrector de la UP de la Mare de Déu i actual bisbe auxiliar de Barcelona, monsenyor Antoni Vadell. Concelebraren amb ell els membres de l’actual equip de l’agrupació de parròquies i altres sacerdots inquers convidats. També es sumaren a la festa els membres de l’ajuntament i nombrosos fidels d’Inca i d’altres parròquies de l’agrupació, que ompliren per complet l’imponent església.

Monsenyor Antoni Vadell va voler celebrar així el primer any del seu episcopat. I en l’homilia va centrar la mirada dels fidels en la Mare de Déu i en Jesús a partir de l’Evangeli que s’havia proclamat, el miracle de la conversió de l’aigua en vi a les noces de Canaan. Vadell va assenyalar que Maria fa al seu fill dues indicacions. La primera és a Jesús “no tenen vi”, dient-li “fes alguna cosa”, actuant com a intercessora de tot els seus fills perquè obtenguin el vi millor que és l’Amor del Senyor. Al mateix temps –continuà monsenyor Vadell- es tracta d’una crida d’atenció cap a tots nosaltres: “A algú li sembla que li falta alguna cosa, que la vida s’ha tornat eixuta, seca, trista i que només surten dels llavis crítiques i lamentacions?. Això és perquè falta el vi millor, és a dir, descobrir el Senyor”. La segona indicació és cap als servents: “Feis tot el que Ell vos digui”. I monsenyor Vadell també la va dirigir als cristians, com a convidada a una Església servidora, que s’entrega, però no una entrega des de l’ego o la por, sinó com a resposta a la crida del Senyor. Perquè de vegades oblidam per qui ho feim –va apuntar- i “és important demanar a la Mare de Déu i al Senyor tenir sempre oberta l’orella del cor perquè poguem escoltar contínuament el Senyor”.

Antoni Vadell encara va cridar l’atenció sobre un darrer personatge de la lectura de l’Evangeli, que és el cap de servei. Aquell que no sap d’on ve el vi però que sap reconèixer que és bo. El cap de servei- va explicar- és l’objectivitat de l’Església, “una Església que t’acompanya i t’ajuda a descobrir què està passant, que el Senyor t’ofereix el bon vi”. I va animar a tots els presents a cercar aquest acompanyament “perquè ho necessitam” i a “no conformar-se amb els vins rancis i adulterats del món i de l’Església”. Però per a què el miracle es produeixi encara falta un altre element, que és l’aigua, que aporta el servidor. En aquest sentit, va dir que “el Senyor compta amb la teva aigua, amb la teva manera d’estimar, per Ell poder estimar. El teu amor petit i limitat, el Senyor l’agafa i transforma. Amb la nostra fragilitat transforma el món i salva la nostra ciutat”. I va concloure animant als fidels a demanar al Senyor “no tenir por i no tancar-nos en nosaltres mateixos” i a evangelitzar “vivint amb el Senyor, que t’estima i que ha donat la vida per tu i això és molt gran”.

Com és tradició, varen ballar els cossiers d’Inca, com a ofrena a la Mare de Déu. I el coro de Santa Maria la Major va acompanyar la litúrgia amb els seus cants. En finalitzar l’eucaristia, tots els fidels varen poder pujar al cambril per saludar a la Mare de Déu. I a davant del portal major les autoritats feren la tradicional amollada de coloms.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: