Du una important activitat concertista a Espanya i Europa

         L’organista Bartomeu Manresa ha estat convidat durant aquest estiu a participar a diversos festivals Internacionals d’orgue arreu d’Itàlia. Concretament tres han estat les seves actuacions el passat mes d’agost a diverses ciutats de la geografia Italiana.

         El passat 29 actuà a la XII Stagione concertística organo della Pace a Sant’Anna di Stazzema. L’orgue que acull aquest festival és un instrument de nova planta construït gràcies a la col·laboració del govern italià i alemany per commemorar la gran barbàrie que patí aquest indret durant la II Guerra Mundial. Es tracta d’un instrument inspirat en els instruments Arp Schnitger d’alemanya del Nord i, per aquest motiu, el programa seleccionat per Manresa va ser íntegrament de música barroca alemanya. Cal dir que a aquest cicle també hi han participat els organistes Enrico Zanovello, Roberto Menichetti, Simone Vebber, Wolfgang Baumgratz, Lydia Schimmer i Rodolfo Bellatti.

         El dia 30, actuà a la Catedral de Sant’Andrea Apostolo de Carrara dins el marc del Festival organistico Apuano. L’orgue catedralici, un instrument de la firma Mascioni, va ser el protagonista d’un programa que va permetre fer un recorregut al llarg de la música des del Barroc fins a la contemporània. Cal destacar la gran assistència de públic amb una Catedral plena a vessar. A aquest festival, hi han participat també altres organistes de renom internacional com: Ferruccio Bartoletti, Renato Bruschi, Guiovanni Maria Perrucci, Leonhard Tutzer, Stefano Morricone i Laura Casoli.

         El darrer dels concerts va ser al Sud d’Itàlia, concretament a la Basílica de Sant Francesc de Paula, ciutat natal d’aquest sant, conegut també a Mallorca amb alguns temples dedicats, el passat 2 . El concert, emmarcat al XIII Festival Internazionale d’organo Città di Paola, té com a protagonista el gran orgue Mascioni de la Basílica. Es tracta de l’instrument més important i gran de la Itàlia del Sud.

         Recordem que l’organista Bartomeu Manresa, és titular del gran orgue de la Parròquia de Santa Creu de Palma de Mallorca i director artístic del Festival Internacional d’orgue de Sant Francesc de la nostra ciutat. Du a terme una important activitat concertística arreu d’Espanya i Europa.

         La nostra felicitació a Manresa, per aquesta important feina que fa com a organista, a la nostra ciutat, a Palma i a les importants ciutats d´Espanya i d´Europa, en aquesta ocasió Itàlia, que demostren que és un competent organista.

                                                                                                       Guillem Coll

 

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: