Al final li varen dedicar una gran ovació

         L’organista del Convent de Sant Francesc d´Inca i de la Parròquia de Santa Creu de Palma Bartomeu Manresa participà al Setè cicle de concerts d’orgue a La Pobla de Mafumet (Tarragona). Està emmarcat dins el programa cultural “Mediterrani, terra de cultura” i l´organitza  Els Amics de l´Orgue.

        Aquest cicle de concerts pretén acostar al públic organistes “mediterranis” i tres han estat els seleccionats a participar-hi en l’edició d’enguany: Jean-Pierre Baston, organista titular de la Catedral de Perpinyà; Bartomeu Manresa, organista titular de la Parròquia de Santa Creu de Palma i Jose Benantzi, professor d’orgue del Conservatori d’Alacant.

         L’orgue de la Pobla de Mafumet a la Parròquia de Sant Joan Baptista, és un instrument de nova planta, inaugurat l’any 2011 i construït per l’empresa de Collbató: Blancafort, Orgueners de Montserrat. Es tracta d’un dels instruments de referència a tota la província de Tarragona ja que per les seves característiques permet abastar un ampli repertori.

         El programa seleccionat per Tomeu Manresa va incloure música de les èpoques del barroc alemany amb obres de J.G.Walther i J.S.Bach; romàntic francès amb obres de L.J.A.Lefébure-Wély i Alexandre Guilmant; simfònic francès amb Ch.M.Widor i la contemporània amb una obra del mallorquí B. Veny, que fins a la seva jubilació fou l´organista titular de la Seu de Mallorca.

         El nombrós públic assistent dedicà molt entusiasmat, al final del bon concert, una llarga ovació al concertista felanitxer Manresa i que és professor del Col.legi Beat Ramon Llull de la nostra ciutat. En agraïment per la interpretació de les obres, moltes d’elles de gran dificultat.

         La nostra felicitació a Tomeu Manresa, per aquest important concert que va donar a terres tarragonines, demostrant la seva superació constant com a organista. Son molts els concert que ofereix cada any a Espanya i a Itàlia.

 

Guillem Coll

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: