Un èxit del III Cicle de Concerts d´Orgue de Santa Maria la Major

              Hem de destacar la qualitat dels vuit organistes

 

         Els passats mesos de juliol i agost i durant nou setmanes és va fer a la Parròquia de Santa Maria la Major el III Cicle de Concerts d´Orque, que cada any organitza la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu, amb la col.laboració de la Parròquia de Santa Maria la Major i l´Ajuntament d´Inca. Tot un esdeveniment musical per la nostra ciutat i tota la comarca i que també anima la celebració del tradicional mercat del dijous.

         Vuit foren els organistes que han participat en la present edició, que va començar amb en Miquel Bennàssar el dia 5 de juliol, és l´organista titular d´Alaró; el dia 12 de juliol en Bartomeu Veny, antic organista de la Seu de Mallorca; el dia 19 l´organista de Campanet i titular de Sant Francesc de Palma Arnau Reynés. Va acabar el juliol amb el concert del senceller Tomeu Mut, organista titular de la Seu i també de la Parròquia de Sant Pere de Sencelles.

         El mes d´agost va començar amb el concert d´e Rafel Riera de Petra que és l´organista  titular del Santuari de Lluc; el dia 9 va tornar a repetir en Miquel Bennàssar ; el dia 16 d´agost el torn fou per l´organista Antoni Mulet, organista de Santa Maria del Camí; el dia 23 el cicle comptà amb la presència femenina  de na Tiana Siquier, organista titular del Monestir de Sant Bartomeu ( Monges Tancades). El passat dijous dia 30 va tancar el cicle el jove Pedro Aguiló de Palma, però els seus padrins son d´Inca. Es l´organista titular de la  de la Basílica de Sant Miquel de Palma.

         Sens dubte aquest III Cicle de Concerts d´Orgue de Santa Maria la Major d´Inca, ha estat un èxit musical per a la nostra ciutat i per tota la comarca. Hem de destacar la implicació de la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu i de la Parròquia de Santa Maria la Major i també de l´Ajuntament d´Inca a través de la Àrea de Cultura, perquè fos una realitat per a la nostra ciutat. La nostra sincera felicitació als organitzadors per aquesta nova edició que  cada any mos ofereixen a tots els inquers i als aficionats a la música d´orgue i als visitants dels dijous. Molts de turistes cada setmana vènen expressament a Inca per escoltar el nostre majestuos orgue

         Han col·laborat en aquesta tercera edició la Fundació Cultural es Convent i el Setmanari Dijous que sempre està prop de qualsevol esdeveniment cultural o informatiu de la nostra ciutat .Que va informar puntualment cada setmana del Cicle i oh farà en el futur i  cada setmana de l´actualitat inquera.

         No seria just si no destaquéssim la feina que du a terme en Bernat Forteza Fuster, coordinador del Cicle que cuida tots els detalls, perquè cada concert sigui un èxit i que tot estigui a punt. Per asajar els organistes i els concerts siguin un éxit musical.

          Aquest III Cicle de Concerts d´Orgue va ser noticia als informatius de la Televisió IB3  i a la premsa regional que va parlar de la importància del mateix.

         També hem de destacar la presència d’un nombrós públic amant de la música d’orgue . Més de cent persones com  a mitjana d´assistència que cada setmana no s’han volgut perdre el programa de cada un dels nou concertistes.

         La Unitat de Pastoral de la Mare de Déu; la Parròquia de Santa Maria la Major i l´Ajuntament d´Inca estàn super contents d´aquets grans professionals mallorquins que han volgut participar sense mirar l´interés econòmic i perquè estimen Inca.

         Amb agraïment a ells no es descarta la possibilitat de gravar un CD que donaria més força al Cicle de Concerts i donaria a conèixer l´Orgue de Santa Maria la Major, que compta amb dos segles d´antiquitat.

         Tot això fa que el balanç d´aquest III Cicle de Concerts d´Orgue és molt positiu, amb organistes de reconeguda vàlua i que han demostrat que dominen aquest bell i solemne instrument de Santa Maria la Major.

         Ara que fa poc que hem acabat aquesta edició de l´any 2018 i que hem destacat la qualitat dels vuit organistes participants. Hem d´animar als organitzadors per a què ja comencin a treballar per a què la propera edició sigui una realitat i que per molts d´anys tenguem aquest  Cicle de Concerts d’orgue a la Parròquia de Santa Maria la Major.

 

Guillem Coll

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: