Mancor comença les celebracions pel 175 aniversari de la benedicció de l’església de Sant Joan Baptista

Els actes s’han iniciat amb una eucaristia presidida per monsenyor Antoni Vadell i una conferència sobre la història de la construcció del temple a càrrec de Gabriel Fiol

 

El passat dissabte 25 d’agost Mancor va donar inici als actes de commemoració dels 175 anys de l’inauguració de l’actual temple de Sant Joan Baptista. Els mancorins, acompanyats de molts altres fidels de la Unitat Pastoral de la Mare de Déu, es reuniren a l’església per pregar pel seu poble i recordar aquells veïnats que decidiren fa més de dos segles començar la construcció d’un nou temple per a Mancor. Va presidir l’eucaristia monsenyor Antoni Vadell, bisbe auxiliar de Barcelona i ex-rector de les parròquies de la Unitat de Pastoral, que va estar acompanyat pels preveres i diaques que continuen servint en aquestes 8 parròquies, entre elles la de Mancor.

En l’homilia monsenyor Vadell va demanar als assistents que es fessin algunes preguntes sobre aquells manacorins que construïren aquell nou temple: “ Què els movia per dins? Era només una qüestió de patrimoni, de fer un conjunt tant preciós com aquest? O hi havia un altre motiu, el d’edificar un lloc sagrat per poder-se trobar amb el Senyor?”. I va convidar als fidels a traslladar aquesta reflexió al seu present, quan Mancor ja ha canviat tant, demanant-se cadascun: “Quina necessitat tenc jo de Déu?”

El bisbe auxiliar de Barcelona recordà que en l’evangeli que s’acabava de llegir hi hagué molts de deixebles que abandonaren a Jesús perquè “anava massa en sèrio”. Però quan Jesús demanà als dotze si també se n’anaven, Pere contestà “on anirem, només tu tens paraules de vida eterna”. Vadell va recordar que Pere era pecador però que decidí seguir al Senyor i va remarcar que el seguiment no és de persones perfectes sinó de gent fràgil que ha descobert la necessitat d’un amor més gran. “El Senyor et proposa un amor molt gran, el vols cercar?”, va dir. I conclogué l’homilia assegurant que el futur de l’Església de Mancor, i de tota l’Església universal, no passa per fer estratègies d’evangelització sinó per la presència de cristians. I no tant que  hi hagi més cristians sinó que els cristians siguin més cristians, que se’ls vegi enamorats de Jesucrist i que la seva vida interrogui als altres: “perquè estima així?, perquè afronta els problemes així?. Idò perquè ha descobert al Senyor”.

Tot d’una en acabar l’eucaristia l’historiador Gabriel Fiol pronuncià una conferència en la qual repassà les principals fites històriques en la construcció d’aquest temple tan estimat pels manacorins. Avui 175 anys després el temple continua essent millorat i ara se n’està renovant la il·luminació. Les celebracions per aquest aniversari tan especial continuaran el mes d’octubre, amb un dinar de germanor a benefici de les obres i un  concert de la coral dels antics blavets. L’aniversari conclourà el 28 d’octubre amb una missa d’acció de gràcies a les 12 del migdia que presidirà el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull.

 

 

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: