El dijous dia 16 concert de n´Antoni Mulet, organista de Santa Maria del Camí

I una setmana més, concert a Santa Maria la Major. El dijous, dia 16 d´agost, a l’hora habitual, les 12’00, tendrem el setè concert del cicle. En aquesta ocasió serà un concertista de Palma, però que coneix molt be Inca ja que i va viure. N´Antoni Mulet Barceló, organista titular de la Parròquia de Santa Maria del Camí..

         Com ja vos hem anat anunciant aquest Tercer Cicle de Concerts és possible gràcies a la Parròquia de Santa Maria la Major, a la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu i sobretot a l´Ajuntament d´Inca.

         També comptam amb la important col·laboració de la Fundació Cultural Es Convent i del Setmanari Dijous que setmana rere setmana es fa ressò dels distints concerts estiuencs que es duen a terme a casa nostra i sempre està molt proper a qualsevol esdeveniment important per a la ciutat d’Inca i comarca.

         El concertista proper és n´Antoni Mulet i Barceló va començar la seva formació musical dins l’orde franciscana. Va cursar els estudis de Solfeig, Piano i Harmonia amb Concepció Vilella en els conservatoris de Palma, València i Saragossa. Posteriorment estudià Orgue amb Jordi Alcaraz i Montserrat Torrent, Contrapunt amb Manuel Oltra i Fuga amb Josep Poch en el Conservatori Municipal de Barcelona. Ha seguit cursos de perfeccionament amb Montserrat Torrent, Harald Vögel i Michel Radulescu. Ha treballat la direcció coral amb Manuel Cabero.

         No s’ha prodigat gaire com a concertista perquè, a més de la docència musical, s’ha dedicat a la investigació de la història dels orgues de Mallorca i a la restauració i manteniment d’aquests instruments entre els quals cal destacar l’orgue de Santa Maria la Major d’Inca que va fer sonar moltes de vegades.

         En el camp de la composició ha escrit obres corals sobre textos de Miquel Colom, Pere Orpí, Joan Salvat Papasseït i Josep Mª Llompart entre d’altres. Ha fet nombroses harmonitzacions de cançons populars per a cor. També ha composat per a veu i piano sobre textos de Guillem d’Efak i Josep Mª Llompart. Darrerament ha composat la cantata “Cobles de la divisió del regne de Mallorques” d’Anselm Turmeda per a solistes cor i orquestra que ja ha presentat a alguns pobles de Mallorca. Va estrenar la seva “Cantata de l’Amic i l’Amat”, amb textos de Ramon Llull, per a solistes, cor i orgue

         Ha publicat “La Seu de Mallorca: Els orgues” (Olañeta editor, 1995) i “Orgues de Mallorca” (Olañeta editor, 2001), en col·laboració amb Arnau Reynés, a més d’una trentena d’estudis sobre els orgues de Mallorca.

 

Guillem Coll

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: