El consistori va estar present a la celebració

Diumenge, di 29, al vespre amb l’assistència de la Corporació Municipal i el batle Virgilio Moreno i nombrosos fidels es va procedir al cant de Completes en honor dels Sants patrons de la ciutat, Sants Abdon i Sennén. El sacerdot inquer Mn. Pere Fiol presidí l’acte. El Cor Parroquial de Santa Maria la Major amb les seves veus hi va donar major solemnitat.

Aquest cant de Completes es fa dos cops l’any a la Festa dels Patrons Sants Abdon i Sennén i en la Vigília de la festa de Santa Maria la Major copatrona i titular del temple.

D
illuns al matí, festa patronal dels màrtirs perses Sants Abdon i Sennén, a les 10 hi va haver la concentració de les autoritats i convidats davant de la Casa Consistorial. Acompanyats dels Gegants d’Inca i de la Revetla d’Inca es van dirigir cap a la Parròquia de Santa Maria la Major per participar en la celebració religiosa.

Estaven en el primer banc de la part dreta del temple i la Corporació que presidia l’alcalde Virgili Moreno, van ocupar quatre bancs. Al costat del alcalde es trobava la Consellera d’Economia i Hisenda Catalina Cladera, el director general de Ports i Aeroports Xavier Ramis. També hi havia els exalcaldes d’Inca Pere Rotger i Rafa Torres, la Diputada de Ciutadans Olga Ballester, així com diversos alcaldes de la comarca convidats a l’acte.

Cal assenyalar que en aquesta ocasió “Els Macers” que desfilen davant i que acompanyen el consistori en les celebracions religioses dilluns no eren presents en la celebració dels patrons. Es va perdre una de les notes entranyables de la ciutat.

El temple es trobava bellament adornat per Sor Margalida Torelló i equip de voluntàries que l’ajuden en l’ornamentació del temple. Al presbiteri es trobava el reliquiari amb les relíquies dels patrons.

La Missa solemne concelebrada per vuit sacerdots i dos diaques permanents va ser presidida pel sacerdot inquer Josuè Mulet Jaume, ordenat fa uns mesos i que pertany a la diòcesi d’Alcalà de Madrid. Al costat de l’estaven els exrectors P. Jaume Puigserver que ara és el Provincial del Tercer Orde Franciscà i el P. Antoni Cañellas C.O., juntament amb els sacerdots inquers Mn. Joan Martorell, Mn. Pere Fiol, Mn. Santiago Cortés, Mn. Carles Seguí i Mn. Baltasar Morell, els diaques Mn. Rafel Verger i Mn. Roger Fernández, assistits per un bon nombre d’escolans de les parròquies d’Inca.

El Cor Parroquial de Santa Maria la Major baix la direcció de Bernat Forteza i acompanyats a l’orgue per Tomeu Ripoll van donar major brillantor a la celebració religiosa amb les seves cançons bellament interpretades així com el cant dels tradicionals “Goigs”, mentre es veneraven les relíquies.

En la seva homilia Mn. Josuè Mulet va dir que, com inquer, estava content d’estar a Inca i agraïa la invitació de Mn. Carles Seguí. Va parlar sobre la figura dels màrtirs Abdon i Sennén, igualment demanà la petició dels sants sobre la nostra ciutat. Principalment va parlar de la necessitat de la trobada personal amb Jesús dels fidels, perquè la vida sigui plena en tots els sentits.

La Revetla d’Inca com és habitual en les grans celebracions religioses a Santa Maria la Major va ballar el tradicional “Ball de l’Oferta” de manera magnífica i un cop finalitzat el mateix els van dedicar una gran ovació.

Al final de la celebració el rector Mn. Seguí va agrair la presència de la Corporació, en aquest sentit he d’agrair la bona relació i col·laboració que tenim – va dir- representants autonòmics i també militar. Igualment va agrair a totes les persones que havien col·laborat en l’ornamentació i havien treballat perquè la celebració fos brillant.

A l’
exterior del temple es va oferir als fidels presents unes galletes i una copa de moscatell, mentre es procedia a una amollada de coloms i els fidels van poder saludar els celebrants religiosos que van sortir a la plaça vestits amb els ornaments religiosos i a les autoritats polítiques locals o autonòmiques.

    Un cop més s’ha pogut comprovar que els inquers estimen les seves tradicions i el temple major comptava amb una gran presència de fidels en la celebració. Alguns d’ells vinguts des dels seus llocs d’estiueig o dels pobles de la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu.

Guillem Coll M.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: