Sor Margalida Casesnoves visita Crist Rei quasi 60 anys després

Va fer feina al començament dins la barriada i va viure els seus inicis

Dia 30 d’octubre de 1946, essent rector d’Inca el Rnd. Francesc Rayó i Brunet, van començar les obres d’un nou centre religiós i social que atendria les necessitats de la creixent població a l’altra banda de les vies del tren.
Aquest ambiciós projecte, damunt uns terrenys de 2.500 metres quadrats adquirits a la finca coneguda com a Can Prop, constava d’un parvulari, un dispensari, un oratori, una casa convent i un temple neogòtic, tot això dependent de la parròquia de Santa Maria la Major. Al complex se li atorgà el nom de Crist Rei.
El mateix rector Rayó va poder beneir, el 17 d’agost de 1947, la primera fase de les obres ja finalitzades. Constaven d’un parvulari amb dues aules i un dispensari que serien atesos ambdós per dues monges del convent de la Caritat d’Inca que es desplaçaven a Crist Rei cada dia.

Una de les religioses, la pollencina Sor Margalida Casesnoves Llobera, va complir 92 anys el passat 3 de juny. Actualment viu a la residencia de les Germanes de la Caritat a Vilafranca de Bonany. Quan va deixar Crist Rei, a principis dels anys 60, encara no s’havia construït l’actual temple.

Molts son els amics que l’han visitada al convent de les Germanes de la Caritat de Sencelles, on residia als darrers anys. En diverses ocasions va expressar el seu desig de visitar Crist Rei, ja que no havia tingut ocasió de fer-ho des de la seva partida. En els seus records Crist Rei eren els quatre carrers que ella va conèixer.

El passat dissabte , gracies a l’esforç de Xisco Pascual i en Tolo Figuerola, veïns de Crist Rei, aquest desig es va fer realitat. Després de recollir a Sor Margalida l’acompanyaren fins l’església de Crist Rei on la varen rebre un bon grapat d’amics. No hi va mancar la representació institucional encapçalada per Virgilio Moreno, Batle d’Inca i la regidora María José Fernández. En representació de la Unitat de Pastoral hi participaren el Pare Vicenç Miró, Vicari i Mn. Rafel Verger, diaca Permanent, i en representació de la Confraria de Crist Rei el seu president, Joan Pol.

A dins el temple el Batle Moreno li va oferir un ram de flors i li va agraïr la feina feta per la barriada . No va faltar un petit refrigeri preparat per na María dels Cinc Germans ni altres obsequis que amablement va rebre dels participants a l’acte.

Després, Sor Margalida, va voler visitar una amiga a la residencia de Crist Rei, aprofitant es moment per visitar una barriada que ha crescut molt mes de lo que ella podia imaginar als seus inicis.

A l’hora de dinar va tornar a la residencia de Vilafranca per restar amb les seves germanes de Congregació. Ben contenta i amb un somni complit i un grapat de bons records.

G.Coll

img_20180630_104241947-747280571.jpg


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: