Tots els concerts a les 12 hores a Santa Maria la Major

I una setmana més, concert a santa Maria la Major. El proper dijous, 19 de juliol, a l’hora habitual, les 12’00, tendrem el tercer concert del cicle. En aquesta ocasió serà un concertista molt proper a la nostra ciutat, el campaneter Arnau Reynés, organista de la Basílica de sant Francesc de Ciutat, de la parròquia de Muro.

Com ja vos hem anat anunciant aquest Tercer Cicle de Concerts és possible gràcies a la Parròquia de Santa Maria la Major, a la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu i sobretot a l´Ajuntament d´Inca.

També comptam amb la important col·laboració de la Fundació Cultural Es Convent i del Setmanari Dijous que setmana rere setmana es fa ressò dels distints concerts estiuencs que es duen a terme a casa nostra i sempre està molt proper a qualsevol esdeveniment important per a la ciutat d’Inca i comarca.

N´Arnay Reynés nascut a Campanet (Mallorca), va iniciar els estudis de piano amb el mestre Francesc Capllonch i va obtenir el títol de Professor d’aquest instrument al Conservatori Superior de València amb el Professor Perfecto García. Estudià Orgue i Harmonia amb Mn. Antoni Matheu i Mn. Bernat Julià al Conservatori de Balears. Continuà els estudis d’orgue amb la catedràtica del Conservatori Superior de Barcelona i concertista Montserrat Torrent, estudis que li permeteren obtenir el Títol Superior d’Orgue i Harmònium amb les màximes qualificacions.

Ha participat als cursos d’interpretació organística de Harald Vogel, Michal Radulescu, Montserrat Torrent…

És Doctor per la Universitat de les illes Balears i Professor Titular de Música de la mateixa universitat, a més d’organista titular de la Basílica de Sant Francesc de Palma. També fou organista de l’Escolania de Lluc, donant nombrosos concerts i realitzant diversos enregistraments.

Ha donat concerts arreu de les Illes Balears (Setmana Internacional d’Orgue de Palma, Festival Internacional de Música de Maó, etc.) com també a Madrid, Catalunya (Catedral de Barcelona, Catedral de Girona…), València (Festival Internacional d’Orgue al Palau de la Música), al País Basc, Andalusia… i arreu d’Europa: Itàlia, Alemanya (Catedral d’Hamburg…), França (Catedral de Notre Dame de París…), Bèlgica, República Txeca, Anglaterra (Catedral de Saint Paul a Londres), Suïssa… i Estats Units.

Quedà seleccionat a Espanya, per participar a la Cinquena Tribuna de Joves Intèrprets a Sant Sebastià (País Basc), organitzada per Joventuts Musicals, l’any 1983.

Amb motiu de l’any europeu de la música va dirigir les “Jornades Internacionals d’Orgue a les Balears”, patrocinades pel Ministeri de Cultura.

Ha investigat els orgues històrics de les Balears juntament amb Antoni Mulet, i n’ha fet algunes publicacions. L’any 1986 fou convidat pel Ministeri de Cultura a participar al II Congrés d’Orgue, que se celebrà a Madrid.

És co-fundador i director de l’Àrea d’Amics de l’Orgue d’ACA, organitzant el cicle dels Simposis i Jornades Internacionals de l’Orgue a les Illes Balears, a més de dirigir la “Setmana Internacional d’Orgue Palma de Mallorca” des del seu inici a la Basílica de Sant Francesc.

Col·labora assíduament amb les corals de les Illes Balears, com els Nins Cantors de Sant Francesc, Coral Joventuts Musicals, Studium i Coral Universitat de les Illes Balears, entre d’altres. Ha actuat com a solista i com a acompanyant amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, i també ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona.

Ha enregistrat per la ràdio i per la televisió (entre d’altres per a la ZDF d’Alemanya i Ràdio Clàssica de Catalunya). Com a solista, ha gravat algunes obres d’autors mallorquins en cassette i CD; i també acompanyant a la Coral Universitat de les Illes Balears, gràcies al patrocini del Govern Balear i de 1a Universitat de les Illes Balears. L’any 2005 ha enregistrat diversos orgues mallorquins juntament amb l’organista txec Michal Novenko amb la firma anglesa Priory Records, havent sortit publicat l’any 2007, els dos primers CD. Igualment s’ha publicat el primer CD que ha enregistrat al gran orgue de la Basílica de Sant Francesc de Palma amb la mateixa casa anglesa abans citada.

El programa que oferirà el proper concert es aquest:“Diferencias sobre la gayta”. “ Anònim (S. XVIII) ; Sonata en re menor de Baldassare Galuppi ;Andante ,Largo, Allegro ;Tocata amb versets de Domenico Zipoli ; Gabriel’s Oboe (pel·lícula “La Mission”) de Ennio Morricone ; Easter Offertory (Ofertori de Pasqüa) del franciscà P. Antoni Martorell i “Improvisació” del mateix Arnau Reynés

Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: