Tots els concerts a les 12 hores a Santa Maria la Major

I una setmana més, concert a Santa Maria la Major. El proper dijous, 26 de juliol, a l’hora habitual, les 12’00, tendrem el quart concert del cicle. En aquesta ocasió serà un concertista molt proper a la nostra ciutat, el senceller Tomeu Mut, organista titular de la Seu de Mallorca i de la parròquia de Sant Pere de Sencelles.

Com ja vos hem anat anunciant aquest Tercer Cicle de Concerts és possible gràcies a la Parròquia de Santa Maria la Major, a la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu i sobretot a l´Ajuntament d´Inca.

També comptam amb la important col·laboració de la Fundació Cultural Es Convent i del Setmanari Dijous que setmana rere setmana es fa ressò dels distints concerts estiuencs que es duen a terme a casa nostra i sempre està molt proper a qualsevol esdeveniment important per a la ciutat d’Inca i comarca.

En Tomeu Mut deu la seva formació com a organista al mestratge de Montserrat Torrent en el Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, i Oscar Candendo i Lorenzo Ghielmi, a l’Esmuc i a la Civica Scuola di Música de Milà, respectivament.

En 2004 fou guardonat amb el premi Rosa Sabater de la Fundació Hazen Hosseschrueders en el Curs Universitari Internacional de “Música en Compostela”, en l’especialitat d’orgue.

Desenvolupa la seva activitat concertística arreu d’Europa. El seu interès per la recerca musicològica el portà a realitzar el Màster Universitari en Musicologia, Educació Musical i Interpretació de la Música Antiga, per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb el treball d’investigació sobre el Ms730 del Fons Llabrés Quintana, de l’Arxiu Municipal de Palma; un manuscrit en xifra per a tecla de finals del s. XVII. Ha coordinat diferents projectes de restauració d’orgues històrics, entre els quals el de la Parròquia de Santa Creu, on hi ha estat com a organista des de 2007 fins 2016.

És professor d’orgue en el Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca, i organista titular de La Seu de Mallorca.

El programà serà: “ Toccata primi toni “ de Andrea Gabrieli ; “ Fantasia” de Abraham van den Kerckhoven; “ Passagagli per lo Scozzese “ Toccata con lo sherzzo del cuco” de Bernardo Pasquini; “Canción para la Corneta con el Eco” de autor desconocido del siglo XVII y “ Batalla de 6º tono” de Jusepe Ximénez.

Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: