Una festa que té molta tradició al barri de Sant Francesc

A l’església de Sant Francesc de la nostra ciutat es va celebrar la tradicional festa en honor a Sant Antoni de Pàdua, una festa molt arrelada al barri de Sant Francesc des del segle XIV i que hi va reunir nombrosos fidels.

     La Missa va ser presidida per Fra Guillem Ramis TOR, que normalment celebra missa el diumenge al matí i les festes franciscanes. Va ser l’últim Superior abans de tancar la comunitat d’Inca.

En el presbiteri en alguns cistelles eren les tradicionals magdalenes i lliris de Sant Antoni, que al final de la celebració, un cop beneït es distribueixen per tots els fidels assistents.

     La Coral dels Antics Blavets, sota la direcció de Vicenç J. Rubí, acompanyats per l’orgue per Bartomeu Manresa, van estar animant amb les seves belles cançons la celebració religiosa. Cal assenyalar que la celebració va estrenar una composició de Vicenç J. Rubí.

En la seva Homilia, Fra Ramis va glosar la vida de Sant Antoni de Pàdua, un dels Sants juntament amb Sant Francesc, que gaudeix de més devoció per part de la família franciscana, al qual s’invoca en els casos difícils. Durant molts segles amb la arribada dels Franciscans al segle XIV a Inca s’han anat celebrant en aquesta església del convent cada any fins avui.

Després de la Missa, Fra Guillem Ramis va agrair a la gent que havia col·laborat en la decoració de la capella i el temple per fer aquesta celebració més emotiva i als Antics Blavets per la seva col·laboració en les celebracions festives i molts fidels presents.

   Els assistents va passar a la capella que bellament estava adornada per venerar al Sant i es van presentar amb un panet i un sobre de lliris. Una festa emotiva que mostra que els inquers mantenen vives les seves tradicions.

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: