Per tercer any consecutiu, dia 5 de juliol comença els “Concerts d’Orgue 2018”

Cada dijous a les 12 del matí a la parròquia de Santa Maria la Major

  Per tercer any consecutiu i durant els mesos de juliol i agost tindrà lloc tots els dijous a les 12 del matí els concerts d’orgue tradicional. Els admiradors d’aquest tipus de música podran gaudir els sons de l’orgue de la parròquia de Santa Maria La Major, que té més de 200 anys d’antiguitat.

  Cal destacar que aquests concerts són possibles gràcies a la parròquia de Santa Maria la Major, la unitat Pastoral de la Mare de Déu i l’Ajuntament de Inca, que corre amb l’organització de la mateixa i mecenatge i coordinació.

Com els anys anteriors, compta amb la col·laboració del Setmanari Dijous, que és sempre donant suport a qualsevol celebració cultural o esdeveniment important de la ciutat i la Fundació Cultural Es Convent.

  És important destacar la gran tasca que fa el seu coordinador, Bernat Forteza,que cada setmana està llest per dur a terme l’activitat: coordinació, presentació, programes de mà, obrir abans dels assajos. És una tasca que fa que tot vagi perfectament, però són moltes hores de dedicació.

Els concerts començaran demà, 5 de juliol, i tenen continuïtat cada dijous de juliol i agost a les 12 del migdia. Sens dubte són un incentiu a l’estiu per venir a Inca: gaudir el seu mercat tradicional, poder berenar a qualsevol celler de la ciutat i també per sentir bona música.

  Els intèrprets que intervendran aquest any són Miquel Bennassar, Mn Bartomeu Veny, Arnau Reynés, Bartomeu Mut, Rafel Riera, Antoni Mulet, Tiana Siquier i Pere Aguiló i Miquel Bennassar, en dues ocasions, completaran nou setmanes.

  En aquesta ocasió l’organista inquer Tomeu Seguí, que està en període de recuperació, no hi podrá participar. Tampoc hi prendrà part Tomeu Manresa, organista titular de Sant Francesc, que aquest estiu farà una sèrie de concerts a Itàlia.

  Els organistes que hi intervenen són organistes titulars de reconegut valor a l’illa, per tal que els aficionats a aquest tipus de música sens dubte seran capaços de gaudir cada semana de les seves interpretacions.

  Cal assenyalar que en anys anteriors els dijous eren molts aficionats d’Inca i de la regió que varen anar al temple a escoltar els diferents organistes.

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: