Es va celebrar el LIè aniversari de la seva Coronació Pontifícia          

   Divendres passat els alumnes dels diferents col·legis de la nostra ciutat van fer l’ofrena floral a Santa Maria la Major, ja que el dia 28, aniversari de la seva Coronació Pontifícia, es va celebrar una missa solemne concelebrada. La missa va estar presidida pel Vicari P. Vicenç Miró i concelebrada per Mn. Pere Fiol, el rector Mn. Carles Seguí i els diaques Mn. Rafel Verger i Mn. Baltasar Morell.

          Molts fidels es van congregar al temple major de la ciutat per participar a la festa, que des de l’any de la seva Coronació s’ha vingut fent fins ara.  

         El Cor Parroquial de Santa Maria la Major sota la direcció de Bernat Forteza i acompanyats a l’orgue van donar més solemnitat a la celebració amb els cants propis de la missa, l’himne de la Coronació i els tradicionals Goigs en honor de la Mare de Deú sota la advocació de Santa Maria la Major.  

         Una representació del Consistori inquer amb l’Alcalde Virgili Moreno al capdavant, es trobaven en el primer banc del temple al costat de la presidenta de la Confraria de Santa Maria a Major Maria Mateu.

              En la seva homilia Mn. Rafel Verger, va recordar els actes principals que es van fer l’any passat a la ciutat amb motiu del Cinquantenari de la seva Coronació. Igualment va tenir un record per Mn. Joan Lliteras rector durant més de 20 anys i mort recentment i també per Mn. Antoni Vadell, ànima de les celebracions de l’any passat i que ara està a Barcelona. Des de la seva arribada a Inca, va dir Verger- va ser un devot de Santa Maria la Major i li encomanava la tasca de la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu.

          Va recordar la devoció dels inquers a la Mare de Déu des de la Reconquesta ja que l’any 1248 el Papa Innocenci IV reconeix l’església de Madona Santa Maria d’Inca i que segueix vigent entre els ciutadans.

          Un dels actes emotius és l’ofrena floral que cada any se fa a Santa Maria la Major en la qual hi participen associacions parroquials i eclesials, associacions de veïns, associacions de gent gran, partits polítics, Ajuntament d’Inca (enguany els regidors Toni Penya i Jaume Tortella) i la Confraria de Sata Maria la Major.

          Aquestes ofrenes de flors es col·loquen en una plataforma al presbiteri durant uns dies i va dir Mn. Seguí per demostrar l’afecte dels inquers a la seva mare.      

     El rector de la Unitat va agrair la presència dels fidels en la missa, a totes les persones que col·laboren perquè sigui possible al Cor Parroquial i al seu director Bernat Forteza, pel seu bon fer i al consistori d’Inca, que sempre col·labora a les nostres peticions i representa la ciutat.  

         Acabada la celebració els fidels van pujar al cambril per venerar Santa Maria la Major. Una festa emotiva que ha servit per demostrar l’afecte i devoció que els inquers tenen a la seva copatrona Santa Maria la Major. 

                                                                                                           Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: