BALTASAR MORELL I DANILO DE URZEDA JA SÓN PREVERES DE L’ESGLÉSIA DE MALLORCA

Més de 1.000 persones, familiars, amics i feligresos de les parròquies on estan desenvolupant la seva tasca, es congregaren al temple major de Mallorca per fer costat als dos nous sacerdots.

“Avui, estimats Baltasar i Danilo, començau de ple aquest temps de dedicació que serà tota la vida, ja que el compromís que feis avui davant Déu i l’Església és per sempre i és de sempre.” Així començava l’homilia de la festivitat de Sant Joan Baptista a la Seu, aquest 24 de juny, en la qual foren ordenats preveres dos joves de la diòcesi, Baltasar Morell Fuster i Danilo de Urzeda Pereira. Més de 1.000 persones, familiars, amics i feligresos de les parròquies on estan desenvolupant la seva tasca, es congregaren al temple major de Mallorca per fer costat als dos nous sacerdots. 

         Un servei “humil”, i “d’entrega total per amor al Senyor i als germans”, a exemple de Crist. Just després de l’Evangeli, es cridà als qui havien de ser instituïts pel seu nom, cosa que ens recorda la crida de Crist als seus deixebles, seguida de la petició de l’Església de ser ordenat: “Quan en el moment de la crida heu dit «som aquí!» heu manifestat la vostra lliure resposta a la crida del Senyor, escoltada fa temps, madurada lentament en el silenci del vostre cor, ja manifestada en l’ordenació diaconal i avui feta pública de manera definitiva.” Arribava el moment de l’homilia, durant la qual el bisbe els exhortà a destacar per la “senzillesa de tracte, per la capacitat d’acollida, per la disponibilitat a l’hora de servir, per la sensibilitat social cap als més pobres, per l’atenció als malalts, per la facilitat de fer assequible l’Evangeli amb paraules senzilles i fets que ho demostrin, per la predicació atenta a la Paraula i a la vida de la gent, per la vida de pregària i pel signe de ser testimonis d’una Església de cor generós i de portes obertes, «on tothom ha de poder participar d’alguna manera en la vida eclesial»”

         Després de l’homilia s’acostaren els futurs preveres i manifestaren la seva promesa de celibat davant el bisbe, seguit de la manifestació de voluntat sobre la seva disposició de viure d’acord a l’Evangeli proclamat, a l’obediència i a la vida de servei i oració. Un altre gest simbòlic es produí en les lletanies: els elegits es tombaren a terra, signe de servei i de lliurament, mentre s’anaven invocant els sants de l’Església. 

         El moment de l’ordenació té lloc amb la imposició de mans sobre els caps en silenci dels elegits, que estan agenollats davant el bisbe i se segueix amb la imposició de les vestidures litúrgiques pròpies. Els nous preveres reben així la patena i el calze.

     També, després de la imposició de les vestidures, són ungides pel bisbe les mans dels ordenats. Després d’aquesta unció el bisbe dona l’abraçada de pau als ordenats, que comparteix també amb altres preveres o diaques, signe de pau i de comunió amb l’Església. 

         Baltasar Morell Fuster, natural de Palma i de 34 anys, actualment serveix a la Unitat Pastoral de les parròquies d’Inca, Lloseta, Biniamar, Mancor de la Vall, Selva i Caimari.

         Danilo de Urzeda Pereira va néixer fa 25 anys a Brasil. Actualment serveix a les parròquies de Pollença i Port de Pollença i és formador del Seminari Menor. 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: