Serà diumenge  a les 11. Es complirà el 390 aniversari de la seva mort

          Cada any se celebren dos actes importants a la nostra ciutat sobre Sor Clara Andreu Malferit. monja Jerònima que va viure a Inca i que té obert el procés de Canonització a Roma.  

         Se celebra l’aniversari del baptisme el 4 de desembre que se celebra en una de les parròquies de la ciutat en la missa de torn. Per apropar la figura a tots els inquers ja que en la seva vida molts van ser els que van pujar al convent a demanar-li el seu consell o oració.

          L’altra celebració es realitza al Monestir de Sant Bartomeu el dia de la seva mort el 24 de juny. Se celebra una Missa solemne en el qual es recorda a Sor Clara i es demana la ràpida Beatificació de la mateixa.  

         Les sis germanes Jerònimes que actualment hi ha a la nostra ciutat segueixen el pas de les que arribaren a Sant Bartomeu l’any 1534. La memòria es manté viva en els nostres dies com ha passat des de la seva mort entre les seves germanes i també a la ciutat i tota la comarca del Raiguer.

          La Comunitat de Jerònimes i la Postulació de la Causa de Canonització conviden a tots els inquers a participar en la missa. En ser dia festiu s’espera que hi hagi més participació que en els anys anteriors.

Nou Butlletí   

        Ara ha sortit a la llum el número 84 del Butlletí informatiu sobre Sor Clara Andreu, que en aquesta ocasió és més extens, 12 pàgines, i en el mateix hi ha una sèrie d’articles de Mn. Gabriel Ramis, Mn. Pere Fiol, Gabriel Pieras, cronista oficial d’Inca, l’historiador Miquel Pieras, una poesia de Antelm Ferretjans sobre la “Espedanya”, un article del P. Vicenç Miro i un altre de Mn. Baltasar Morell que serà ordenat. També hi ha un article de Bernat J. Mateu sobre el patrimoni artístic i museu del convent i Museu i una sèrie de notícies breus del Monestir de Sant Bartomeu a càrrec de G. Coll.   

        S’han editat més de mil exemplars que es distribueix entre els seus devots, en les diferents parròquies i esglésies de la ciutat i de tota l’illa de forma gratuïta. També ho poden demanar en el mateix Monestir de Sant Bartomeu les persones interessades.

          Del butlletí s’envien més de 500 exemplars a devots de Sor Clara Andreu de la península i de l’estranger.                                                                                                                                     

Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: