Important tasca del Cor Parroquial de Santa Maria la Major

Han recuperat l’Himne del Sant Crist d’Inca de Bernat Sales

          Sens dubte cal assenyalar que els cors parroquials fan una important tasca en les celebracions litúrgiques que es realitzen en les diferents parròquies de la ciutat.
En aquesta ocasió hem d’elogiar la tasca del Cor de la Parròquia de Santa Maria la Major que dirigeix ​​Bernat Forteza. Cal assenyalar que estan presents en les celebracions importants que se celebren en el temple major de la ciutat, com són la festa patronal de Sants Abdon i Sennén, la festa de Santa Maria la Major, la Vigília de Nadal, Vetlla Pasqual, el dia de Pasqua. També hi participen a la festa del Sant Crist d’Inca, la festa de l’aniversari de la Coronació de Santa Maria la Major i moltes altres celebracions durant tot l’any, així com en el cant de les Completes en honor dels Sants Abdon i Sennén i de Santa Maria la Major.
També hi són presents a les celebracions normals de cada setmana de la Parròquia, a les dominicals i a les de cada dia, així com en molts funerals deixant estela del seu bon fer i donant més dgnitat a les celebracions.
Preparen amb interès les Misses pròpies de Santa Maria la Major, la del Sant Crist d’Inca i han recuperat peces importants del cantoral litúrgic, principalment dels autors que fan referència a la Parròquia i a la ciutat.
Cada setmana es reuneixen al Centre Parroquial de Santa Maria la Major per assajar les cançons i quan hi ha alguna celebració important l’assaig és al Cor de la Parròquia. Cal assenyalar que moltes vegades estan acompanyats en les celebracions a l’òrgan per Bartomeu Ripoll i Donald Santiago.
Fan una crida a totes les persones que vulguin integrar-se en el cor, perquè assisteixin i seran rebuts amb els braços oberts. “A més de reunir-nos per assajar i participar en les celebracions religioses”, ens diu Bernat Forteza, “també ens reunim per dinar junts i en altres festes, ens ho passam bé, som un bon grup d’amics.”
En aquesta ocasió, a la missa del Sant Crist d’Inca, a més d’animar la celebració amb les seves belles interpretacions pròpies de la missa, ens sorprendran al final amb el cant del “Himne al Sant Crist d’Inca”, amb lletra de Miquel Duran i música de l’organista Bernat Sales, organista que compta amb moltes composicions i un llarg currículum musical ja que va ser organista de la Catedral de Segòvia , Sevilla i Mallorca.
Sens dubte serà tot un esdeveniment musical aquest fet ja que s’ha recuperat una peça oblidada. És cert que la cançó es va estrenar l’any 1915 quan es va construir l’actual capella, però fa molts anys que la peça no es cantava. Ara gràcies a l’esforç i dedicació de Bernat Forteza i grup de cantors tots podrem gaudir de la bellesa d’aquesta magnífica peça.
La nostra felicitació per la feina que realitzen i esperem que per molts anys animin les celebracions litúrgiques de Santa Maria la Major. La seva presència és signe de festa i bon fer musical.

                                                                            Guillem Coll

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.