El grup Ses Capelletes varen visitar la Sagrada Família de Barcelona

Foren rebuts pel Bisbe Antoni Vadell que els va acompanyar en la seva estada.

 Un nombrós grup de membres de la Sagrada Família de la nostra ciutat varen realitzar un pelegrinatge a Barcelona. Són coneguts popularment com de “Ses Capelletes”. El viatge va ser coordinat per Antònia Beltrán d’Halcón Viajes de la nostra ciutat.
És una Associació centenària que, seguint la tradició des dels seus inicis ,aconsegueixen que mensualment unes quaranta capelletes amb la Sagrada Família recorrin moltes cases de totes les barriades de la ciutat. Ara un bon grup de inquers varen fer aquest viatge d’agermanament amb la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona.
Al capdavant del grup es trobava Joana Mestre Janer, que és la coordinadora del Grup de ses Capalletes a la nostra ciutat. També va viatjar amb el grup el rector de la Unitat Pastoral de la Mare de Déu Mn. Carles Seguí.
A Barcelona el primer dia de l’arribada van visitar Santa Maria del Mar una de les joies del gòtic català. Després van visitar el Palau Episcopal i van ser rebuts pel Bisbe Auxiliar de Barcelona Monsenyor Antoni Vadell, que es va unir al grup. Els participants van tenir un detall d’un obsequi d’una ensaïmada, congrets d’Inca i dues sobrassades, que va agrair emocionat, manifestant que té ben presents en la seva pregària al poble d’Inca, on va residir durant tres anys.
Acompanyats per ell, visitaren la Catedral de Barcelona, es van aturar a la cripta de Santa Eulàlia la patrona de la ciutat on van resar un credo. Va ser una visita guiada molt interessant ja que la Catedral de Barcelona és una de les joies de la ciutat comtal. També van poder visitar els seus claustres: una llarga visita amb un bon guia.
Després de la visita van tenir temps per a l’acomodació a l’hotel i realitzar el dinar per recuperar forces. A la tarda juntament amb el Bisbe Antoni Vadell i el Rector Mn. Carles Seguí van visitar el Monestir de Monserrat. Van poder contemplar la Basílica i el seu entorn. Allà van poder assistir al cant de vespres que van realitzar els monjos de la comunitat benedictina. Entre ells hi ha dos mallorquins que van saludar al grup inquer i van estar contents amb la seva visita. L’Escolania de Monserrat, una de les més antigues d’Europa del segle XIV, va cantar un seguit de cançons per al grup. La mateixa va acabar amb la veneració de la Moreneta de Montserrat patrona de Catalunya.
També el segon dia van visitar la Basílica de la Sagrada Família, l’emblemàtica obra d’Antoni Gaudí. Van realitzar una visita guiada acompanyats també pel Bisbe Antoni Vadell i un guia de la Basílica. El Bisbe Antoni Vadell va facilitar l’entrada al recinte. Primer van visitar amb deteniment l’exterior, que és imponent i que es va poder contemplar amb tranquil·litat ja que hi ha moltes escultures dignes d’admirar. Després van visitar l’interior amb les seves magnífiques columnes i vitralls que amb el joc de llum ofereixen un espectacle impressionant per la seva grandiositat.
La visita a la Sagrada família va finalitzar amb la celebració d’una missa per a tot el grup. Va ser oficiada pel Bisbe Mns. Antoni Vadell amb el rector Mn. Carles Seguí a la Cripta de la Sagrada Família. Assistits pel escolà David Ortiz, que també els ha ajudat en moltes ocasions en les celebracions de Santa Maria la Major d’Inca. Acabada la celebració van poder visitar la sepultura d’Antoni Gaudí i admirar també la bellesa de la Cripta del temple.
A més de passar dos dies amb l’expedició inquera que va pelegrinar a Barcelona, monsenyor Vadell també va dinar amb el grup dels seus antics feligresos fa tot just 8 mesos. Inicialment havia d’estar només el dia de la visita a la Sagrada Família però va estar els dos dies amb el grup.
Visitar la Sagrada Família sempre és un al·licient per a qualsevol persona per la seva grandiositat i bellesa. Més ara per als inquers ja que l’antic rector de la Unitat és Bisbe Auxiliar de Barcelona i responsable del temple expiatori de la Sagrada Família.
Els assistents van quedar sumament satisfets del desenvolupament d’aquest pelegrinatge a terres catalanes. El temps els va jugar una mala passada amb la pluja que caigué, però van poder fer el recorregut de les visites programades amb tranquil·litat desitjant que en el futur es puguin fer altres viatges d’aquest tipus.

                                                                                                            -gcm-

 


Una resposta a «El grup Ses Capelletes varen visitar la Sagrada Família de Barcelona»

  1. Avatar de Gabriel Ferrer Llabrés
    Gabriel Ferrer Llabrés

    Enhorabona al grup de Ses Capelletes per haver organitzat aquesta “peregrinació” a la Sagrada Família; tots n’estan molt contents. I també sa meva enhorabona a en Guiem Coll per aquest magnífic reportatge.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: