Un èxit sense mesures del IV Festival Internacional d’Orgue de Sant Francesc d’Inca.

 

         El passat diumenge dia 29 d´abril amb el concert de l´organista Francisco Javier López, organista de la Catedral d’Àvila va acabar el IV Festival Internacional d´Orque de Sant Francesc d´Inca 2018.

         Quatre són els organistes que han participat en la present edició Johann Vexo de França que és l´organista de la Catedral de Notre Dame de Paris i de la Catedral de Nancy. Després vàrem poder escoltar a Danielle Dori d´Itàlia, organista de la Catedral de Florència. Vàrem tenir l´oportunitat d´escoltar en el tercer concert a l´organista campaneter Arnau Reynés que és l´organista titular de la Basílica de Sant Francesc de Palma i el darrer com hem dit d´en Francisco Javier López.

         Sens dubte aquest Festival ha estat un èxit musical per a la nostra ciutat i per tota l’illa. Hem de destacar la implicació del Col·legi Beat Ramón Llull i els Pares Franciscans del TOR i també de l´Ajuntament d´Inca a través de la Àrea de Cultura, perquè fos una realitat per a la ciutadania. La nostra sincera felicitació al Col·legi i als Franciscans per aquesta nova edició que any rere any mos ofereixen a tots els inquers.

         Han col·laborat en aquesta  quarta edició el Celler Can Amer; S´Angel ; Sa Vinya des Convent i el Setmanari Dijous que sempre està prop de qualsevol esdeveniment cultural o informatiu de la nostra ciutat i que ha informat puntualment cada setmana del Festival i ho farà en el futur.

         No seria just si no destaquéssim la feina que du a terme Bartomeu Manresa, director artístic del Festival i organista titular de l’església conventual de Sant Francesc a fi que aquest esdeveniment tengui continuïtat i no li manquin organistes de renom a nivell internacional.

          Aquest Festival va ser noticia als informatius de la Televisió IB3 i al programa “Pobles” de n’Onofre Pascual. Varen entrevistar a Bartomeu Manresa, director artístic del Festival i a l´organista Arnau Reynés.i varen fer també un reportatge del mateix .

         També hem de destacar la presència d’un nombrós públic amant de la música d’orgue que una setmana i una altra no s’ha volgut perdre el programa de cada un dels  concerts.

         Tot això fa que el balanç d´aquest Festival és molt positiu, amb organistes de reconeguda vàlua i que han demostrat que dominen aquest bell i solemne instrument de Cas Frares.

         Ara que a penes hem acabat aquesta edició de l´any 2018 i que hem destacat la qualitat dels organistes participants, hem d´animar als organitzadors per a què ja comencin a treballar per a què la propera edició sigui una realitat i que per molts d´anys tenguem aquest Festival d’orgue a la ciutat d’Inca.  

                                                                                                    Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: