S’engloba dins el projecte comú de Càritas Espanyola de Moda re-, de reciclatge tèxtil i d’inserció laboral.

         Inca torna a tenir des de el passat dia 26 d´abril una botiga de Càritas. Ubicada al centre, a la  Plaça Santa Maria la Major 19, vol ser un nou espai per promocionar l’economia social i solidària que impulsa Càritas Mallorca a través dels tallers ocupacionals. S’engloba dins el projecte comú de Càritas Espanyola de Moda re-, de reciclatge tèxtil i d’inserció laboral. La Moda re- és un projecte ambiciós de reciclatge de roba de segona mà a l’àmbit estatal on 29 Càritas Diocesanes, entre elles Mallorca, s’han sumat al projecte que ja funciona a ple rendiment amb 80 botigues, 3.800 punts de recollida de roba, 23 plantes de transferències i altres 3 de gestió integral de la roba. Les xifres es complementen amb 750 contractes laborals socials amb el suport de 1.000 voluntaris.

         Precisament el projecte de Moda re- de reciclatge de roba recuperada amb criteris ètics i que vol generar la inserció laboral de persones en situació d’exclusió social, tindrà màxim protagonisme a la botiga d’Inca on estarà present amb peces per a infants i adults. La roba de segona mà que es recull a Mallorca a través dels 140 contenidors de Càritas i que després es valoritza, és gestionada per l’empresa EINES x INSERCIÓ, on el 2017 varen recollir 937 tones de roba. A l’empresa treballen 5 persones amb contracte d’inserció a les quals se’ls forma a partir d’un lloc de feina normalitzat.

         A la botiga hi haurà també juguetes i material de paper de reciclat procedent dels tallers de Càritas de Verge de Lluc on les persones que tenen dificultats per accedir al món laboral troben un espai per recuperar les seves habilitats socials. També es trobaran senalles, coixins, cadires cordades…, objectes que procedeixen del taller de Càritas, Bonatraça, d’inserció de Manacor dirigit a dones amb dificultats sociolaborals on troben en aquest taller de costura un espai d’aprenentatge.

         La botiga d’Inca, que estarà oberta de dilluns a divendres de 10 a 13 h i 17 a 19 h i dissabtes de 10 a 13 h, comptarà amb voluntàries per atendre la botiga, un col·lectiu implicat a la resta de les botigues de Càritas. La reobertura de la botiga és una realitat gràcies a la cessió del local per part de la parròquia Santa Maria la Major, que ha fet possible l’objectiu d’estar novament a la capital del Raiguer. Amb Inca, Càritas té obertes en l’actualitat 10 botigues solidàries a l’illa (Palma, Cala Rajada, Llubí, Alaró, Santa Maria, Manacor, Artà, Santanyí i ses Salines), que a partir d’ara són   dins la xarxa de 80 punts de venda de la Moda re- de Càritas Espanyola, espais de sensibilització entorn de l’activitat que es desenvolupa en favor de les persones i de la seva dignitat i que estan en procés de nova retolació de Moda re-. 

         La inauguració va comptar amb la presència de. Batle d’Inca, Virgilio Moreno, el Rector de la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu Mn. Carles Seguí, el Vicari P. Vicenç Miró i el Diaca Mn. Rafel Verger. Juntament amb les representants de Càritas Marta Fernández, Treballadora Social de Càritas d’Inca i Margalida M. Riutort Directora Regional de Càritas i també una representació de voluntaris i personal de Càritas.

         A la sala d´alt de la botiga els alumnes del Col.legis Beat Ramón Llull i CEIP Miquel Duràn Saurina, han fet uns interesants dibuixos que es poden visitar.

                                                                                                    Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: