Diumenge, concert de Francisco Javier López a Sant Francesc

És l´organista titular de la Catedral d’Àvila

         El proper diumenge, 29 d’abril a les 20 h a l’església de sant Francesc d’Inca, es farà el darrer concert d’aquest IV Festival Internacional d’Orgue de sant Francesc d’Inca. Fins ara hem contat amb la participació de concertistes com Joham Vexo de França, Danielle Dori d’Itàlia, Arnau Reynés de Campanet i ara Francisco Javier López, organista titular de la catedral d’Àvila. 

         Tots els aficionats a la música organística tendrem l’oportunitat d’escoltar aquest nou organista que farà sonar l’orgue del temple conventual franciscà.

           Francisco Javier López García, avilès, és organista de la Catedral d’Àvila i professor del Conservatori Professional de Música de la mateixa ciutat. Els seus estudis d’orgue els ha realitzat al Reial Conservatori Superior de Música de Madrid, amb els professors Anselmo Serna i Miguel del Barco.


         Ha realitzat cursos d’especialització en la música ibèrica d’orgue dels segles XV al XVIII amb professors com Àngel de la Lama, Lucia Riaño, Roberto Fresco, Andrés Cea, i Montserrat Torrent. També ha realitzat cursos d’especialització en la música d’orgue de Johann Sebastian Bach amb els professors Edwald Kooiman, W. Zerer i Enrico Vicardi.


         Com a compositor ha estrenat obres a Trier, Alemanya (musicalització de textos de Curculio de Plaute) a Hongria i a Itàlia.


         Ha estat professor associat de la Universitat de Salamanca (curs 1995-1996 i cursos 2007 a 2009), professor del curs d’Iniciació a l’orgue Barroc espanyol de Medina de Rioseco i en l’actualitat professor del Curs Nacional per Organistes Litúrgics de Valladolid.


         Ha oferit concerts com a solista a les Catedrals de Salamanca, Segòvia, Ciudad Rodrigo, Astorga, Màlaga, Madrid, Conca…, a distints festivals arreu de tot Espanya. També ha realitzat concerts com a acompanyant de diverses agrupacions corals i orquestrals, entre els quals destaca el grup “La volubile”, Societat Coral de Madrid, Cor Picolo, Orfeó Gijonés, Coral Àgora …, així com a diferents solistes, destacant els flautistes, Juan Manuel Colino i Carlos José Martínez, les sopranos Blanca Gómez, Sara Matarranz, els trompetistes David Rostoll i Oscar Gonzalo Gran Pombo (amb el qual ha enregistrat un disc de música històrica a l’església del Barco d’Àvila). Dirigeix ‌‌el grup de música “Capella Pérez Gaya” i així mateix ha realitzat  nombrosos concerts per a dos orgues amb l’organista Lola dels Rius.


         És president de l’Associació Cultural “Organaria” per a la catalogació, estudi i conservació dels orgues de Castella i Lleó.

       Aquest será el seu programa :Johann Sebastian BACH “ Preludi i fuga en la menor, BWV 543 ” ; Pablo BRUNA   « Tiento de primer tono de mano derecha y al medio a dos tiples « ; Heinrich SCHEIDEMANN  „Galliarda en re „ ; Nicolaus BRUHNS «Praeludium g-moll » ; Johann Sebastian BACH „Liebster Jesu, wir sind hier, BWV 731 „ ; Denis BÉDARD  “ Psaume 100 ” i “ Psaume 86 “ ; Theodore DUBOIS “ In paradisum ” ; Eduardo TORRES  “ Impresión teresiana ” y

Tomás GARBIZU ” Sequentia sobre el Victimae Paschal “.

 

Guillem Coll

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.