El campanater es l´organista titular de la Basílica de Sant Francesc de Palma

         Després dels dos primers concerts que hem pogut gaudir a l´església conventual dins el marc del “IV Festival Internacional d´Orgue de Sant Francesc d´Inca“, en el bell temple franciscà.

         En el primer vàrem poder escoltar a Johann Vexo de França, es l’organista de la Catedral de Notre Dame de Paris i de la Catedral de Nancy, que va comptar amb la presencia de molt de  públic que venia amb ganes d’escoltar els sons de l´orgue de Cas frares.

         Diumengue passat vàrem poder escoltar a un altre gran organista en Danielle Dori d´Itàlia , l´organista titular de la Catedral de Florència i també el públic li va dedicar una gran ovació com al primer dia.

         Aquets dos concerts varen comptar amb la presencia de molta de gent, prova evident de que el Festival compta amb molta d´aceptació . El Director i coordinador del Festival, Bartomeu Manresa, va agraïr la gran aposta feta pel Col.legi Beat Ramon Llull i els Pares Franciscans del TOR, amb la gran ajuda de l´Ajuntament d´Inca.

         També compta amb la col.laboració del  Celler Can Amer , S´Angel , Sa Vinya des Convent i del Setmanari Dijous, que sempre està aprop dels distints actes culturals que és fan a la nostra ciutat i les dona el seu suport.

          Diumengue dia 22 a les 20 hores es el III Concert de N´Arnau Reynés nascut a Campanet (Mallorca), va iniciar els estudis de piano amb el mestre Francesc Capllonch i va obtenir el títol de Professor d’aquest instrument al Conservatori Superior de València amb el Professor Perfecto García.  Estudià orgue i harmonia amb Mn. Antoni Matheu i Mn. Bernat Julià al Conservatori de Balears. Continuà els estudis d’orgue amb la catedràtica del Conservatori Superior de Barcelona i concertista Montserrat Torrent, estudis que li permeteren obtenir el Títol Superior d’Orgue i Harmònium amb les màximes qualificacions. Ha participat a cursos d’interpretació organística amb Harald Vogel, Michal Radulescu, Montserrat Torrent…

         És Doctor per la Universitat de les Illes Balears i professor titular de música de la mateixa universitat,  a més d’organista titular de la Basílica de Sant Francesc de Palma. També fou organista de l’Escolania de Lluc, amb la qual va donar nombrosos concerts i va realitzar diversos enregistraments.

         Ha donat concerts arreu de les Illes Balears (Setmana Internacional d’Orgue de Palma, Festival Internacional de Música de Maó, etc.) com també a Madrid, Catalunya (Catedral de Barcelona, Catedral de Girona…), València (Festival Internacional d’Orgue al Palau de la Música), al País Basc, Andalusia… i  arreu d’Europa: Itàlia, Alemanya (Catedral d’Hamburg…), França (Catedral de Notre Dame de París…), Bèlgica, República Txeca, Anglaterra (Catedral de Saint Paul a Londres), Suïssa… i Estats Units.

         Quedà seleccionat a Espanya per participar a la cinquena Tribuna de Joves Intèrprets a Sant Sebastià (País Basc) organitzada per Joventuts Musicals l’any 1983.

         Amb motiu de l’any europeu de la música va dirigir les “Jornades Internacionals d’Orgue a les Balears”, patrocinades pel Ministeri de Cultura.

                 Ha investigat els orgues històrics de les Balears juntament amb Antoni Mulet i n’ha fet algunes publicacions. L’any 1986 fou convidat pel Ministeri de Cultura a participar al  II Congrés d’Orgue, que es celebrà a Madrid.

                 És cofundador i director de l’Àrea d’Amics de l’Orgue d’ACA, organitzant el cicle dels Simposis i Jornades Internacionals de l’Orgue a les Illes Balears, a més de dirigir la “Setmana Internacional d’Orgue Palma de Mallorca” des del seu inici a la Basílica de Sant Francesc.

                Col·labora assíduament amb les corals de les Illes Balears, com els Nins Cantors de Sant Francesc, Coral Joventuts Musicals, Studium i Coral Universitat de les Illes Balears, entre d’altres.  Ha actuat com a solista i com a acompanyant amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, i també ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona.

                Ha enregistrat per la ràdio i per la televisió (entre d’altres per a la ZDF d’Alemanya i Ràdio Clàssica de Catalunya). Com a solista, ha enregistrat algunes obres d’autors mallorquins en cassette i CD; i també acompanyant la coral Universitat de les Illes Balears, gràcies al patrocini del Govern Balear i de la Universitat de les Illes Balears. L’any 2005 va enregistrar a diversos orgues mallorquins juntament amb l’organista txec Michal Novenko per la firma anglesa Priory Records, i en van sortir publicats l’any 2007 els dos primers CDs. Igualment s’ha publicat el primer CD que ha enregistrat al gran orgue de la Basílica de Sant Francesc de Palma per la mateixa casa anglesa abans citada.

               Amb aquest programa: Johann Sebastian Bach “Concert en re menor, BWV 596 (segons A. Vivaldi)(sense indicació)Grave,Fuga,Largo e spiccato, Allegro” ; “Nun Komm der heiden heiland, BWV 659 “ Toccata i fuga en re menor, BWV 565 “ ; Felix Mendelssohn “Sonata núm. 2 en do menor, op. 65 Grave » Adagio, Allegro maestoso e vivace i Fugue, Allegro moderato » ; Antoni Martorell compositor fraciscà “ Ouverture “ ; Léon Boëllmann “Suite Gothique Op. 25,Introduction-Choral , Menuet gothique ,Priere à Notre Dame Itoccata « 

 

                                 Guillem Coll

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: