Multitudinari Via Crucis predicat pel bisbe Sebastià Taltavull

Té justa fama a tota l’illa

El rellotge marcava les nou del vespre i centenars de persones s’havien concentrat a l’església de Santa Maria la Major per participar a l’inici del Via Crucis. També conegut com la processó del silenci, que aquest any va ser predicat pel bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull. Es tracta d’un dels actes més importants de la Setmana Santa de la nostra ciutat.

          Després de la sortida de les diferents confraries es va iniciar la processó del Camí de la Creu que compta amb 14 estacions, vuit de les quals estan simbolitzades per les diferents esglésies de la ciutat. Des de Santa Maria la Major es van dirigir cap a la Residència Miquel Mir, l’estació es va fer al carrer, després Sant Francesc, Crist Rei, Sant Domingo, pati del col·legi La Salle, Sant Bartomeu omplint l’església i clasta del monestir, exterior del col·legi de la Puresa i acaba a Santa Maria la Major. Cadascuna d’elles representa una de les confraries de la ciutat.  

         Així, i en complet silenci que només es trencava pel so dels tambors, els natzarens i fidels processonaren pels carrers de la nostra ciutat durant més de tres hores. En cadascuna de les estacions es van llegir diferents fragments de l’Evangeli en els quals es van recordar les vivències de Jesús en el seu camí cap a la creu. A les estacions es feia referència a la problemàtica actual que es viu a l’illa i al país i a tot el món.

          La del Dimarts Sant va ser la primera processó d’aquest any a Inca després que dissabte passat es va suspendre la processó dels Estendards. Diumenge es va suspendre la processó de Rams a causa del mal temps. Els actes de Setmana Santa van acabar el Diumenge de Pasqua amb la tradicional Encontre.

                                                                                                                -gcm-

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.