Lloseta surt al carrer per celebrar la resurrecció del Senyor en la processó de l’Encontre

En l’homilia el Pare Gaspar Alemany convidà a estendre l’esperança, alegria i vida de Crist ressuscitat

 

El Diumenge de Pasqua Lloseta va celebrar amb molta solemnitat la resurrecció de Senyor. Un any més es tornà a escenificar el retrobament de Jesús ressuscitat i la seva Mare en la processó de l’Encontre. Les dues imatges foren portades per membres de les confraries de Jesús Ressuscitat, La Verònica i Santiago. Els dos passos sortiren de l’església parroquial a les onze del dematí i es separaren a la plaça de l’església. Jesús ressuscitat emprengué el camí cap al carrer Major i la Mare de Déu anà pel carrer Guillem Santandreu. La banda de l’Agrupació Musical Nostra Senyora de l’Esperança els acompanyà durant el recorregut pels carrers del poble, anunciant amb música de festa el que anava a passar. A la fi, en arribar al davant de l’ajuntament vell, Jesús i sa mare es retrobaren. Per celebrar aquell moment, com és tradició, un grup de caçadors llançaren petards amb les seves escopetes des de la balconada de l’antic edifici consistorial. Després, tots junts, es dirigiren a l’església per assistir a l’eucaristia del Diumenge de Pasqua.

La solemne celebració fou presidida pel pare Gaspar Alemany, missioner dels Sagrats Cors. En l’homilia el Pare Alemany es fixà en aquelles dones que anaren al sepulcre el diumenge, “sense deixar-se intimidar pel silenci i l’impressionant bloqueig que havia provocat la mort de Jesús entre els seus amics”. Després del repòs obligatori del dissabte, “la sensibilitat d’aquelles dones no pogué resistir més” i s’encaminaren cap al sepulcre. Allà es trobaren amb la gran sorpresa de què estava buit i un home vestit de blanc els anuncià que Jesús era viu. “Havien estat testimonis de la seva vida i ara ho eren de la seva resurrecció”, va dir el Pare Alemany. Aquelles dones reberen l’encàrrec d’anunciar la resurrecció de Jesús, sobretot a Pere. Un anunci que, com va recordar el Pare Alemany, ara ens ha arribat també a nosaltres, que també estam cridats a transmetre-ho als altres. “Si Crist ha ressuscitat no podem fer altra cosa que estendre aquesta esperança, alegria i vida”, va insistir el Pare Alemany. I va convidar a tots els presents a continuar seguint aquest Jesús viu en l’Eucaristia de cada diumenge.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.