La pluja ha jugat una mala passada a l’Associació de Confraries de Setmana Santa, que ha vist com les processons aquest any no s’han pogut dur a terme amb normalitat. Però amb la climatologia no es pot lluitar i aquest any s’han hagut de suprimir quatre de les processons programades.   

        Són molts mesos d’esforç i dedicació perquè les activitats programades surtin bé. Però la climatologia irregular d’aquests dies ha duit en orris moltes il·lusions.   

        La primera processó que es va suspendre va ser la del Sant Crist del Perdó que havia de recórrer els carrers de la barriada de Crist Rei. També per la nit d’aquest dia es va suspendre la processó dels Estendards. Diumenge al capvespre es va suprimir la processó del Diumenge de Rams, que a causa de la pluja no va sortir ..       

    Sort que la Processó del Viacrucis que va congregar nombrosos fidels es va poder fer amb normalitat. Així com la del Dijous Sant, que va tenir un nou itinerari i no va arribar fins a la Parròquia de Sant Domingo.

          Divendres Sant, després del Devallament, la processó es va retardar una mica, a causa de la pluja. Semblava que la cosa es calmava i diverses confraries ja havien començat el recorregut: les de Jesús en l’Hort, Pureza de Maria i Crist Rei, amb el seu pas de la creu. Els altres passos estaven preparats per sortir, però la pluja va fer que l’Associació optés per la suspensió definitiva.

         Vam poder observar com confrares i portadors ploraven d’impotència per aquest fet. També les tres Maries que vestides de dol van acudir al Davallament i no van poder sortir al carrer en processó. Però primer s’ha de mirar pel benestar de tots els participants. petits confrares i grans. Igualment també del públic i per les imatges que havien de processionar. Les imatges tapades amb plàstic per guardar-se de la pluja donaven un aire trist a la nit de divendres.

         El diumenge al matí es va celebrar la processó més festiva de totes, la de l’Encontre que va congregar molts nins durant el seu recorregut. El dia primaveral va fer que la gent  la gaudís després de la suspensió de moltes d’elles a causa de pluja.

         Ara cal esperar que per al pròxim any la climatologia sigui més benèvola per a la nostra ciutat i les processons es puguin realitzar amb normalitat .

                                                                                                 -gcm-


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: