La processó de Pasqua, la més festiva de totes

Va congregar a moltes persones als carrers cèntrics

 

              El diumenge al matí i gràcies a l’excel·lent climatologia ja que vam tenir un dia esplèndid es va celebrar la processó de Pasqua, coneguda popularment com “de l’Encontre”.

          Sobre les onze hores va sortir la imatge de Jesús Ressuscitat de la Parròquia de Santa Maria la Major amb els portadors. Seguits pels escolans, el Rector de la Unitat Mn. Carles Seguí, el pendó pasqual portat com cada any per Sebastián Campaner. Amb els Xeremiers i els Cossiers de la Revetla d’Inca i els cavallets. La Banda Unió Musical Inquera animava amb la seva música aquesta comitiva i tancava la processó.

          Mentre que des de la Parròquia de Sant Domingo, va sortir la imatge de la Mare de Déu, portada per quatre portadors, la Banda Agrupació Musical Joventut d’Inca, escolans de la parròquia, les “tres Maries”, els diaques permanents Mn. Rafel Verger i Mn. Roger Fernández. Tancava la processó l’Associació de Confraries de Setmana Santa que presideix Pep Fernández.

       Les dues imatges com és habitual es van trobar al carrer Jaume Armengol, a l’altura de l’encreuament amb els carrers Corró i Antoni Fluxá. Amb el tradicional salt d’alegria que els portadors fan amb la imatge de Jesús en trobar amb la seva mare. Allà hi va haver l’encens de les dues imatges a càrrec del rector Mn. Seguí. Mentre que es procedia a l’amollada de coloms i els caçadors amb les seves salves de trets alegraven l’acte.

          Des d’aquest punt es van dirigir a la Parròquia de Santa Maria la Major pels carrers de Comerç i Major. A l’entrada de la Parròquia es trobava al costat del portal principal una representació del consistori que presidia l’alcalde Virgili Moreno.

       Després les imatges van entrar al temple i es van col·locar a banda i banda del presbiteri. Mentre les “tres Maries” ocupaven també un lloc d’honor al costat de la capella de Sant Pere. Les “tres Maries” d’aquest any que van estar al Davallament vestides totalment de negre i en la processó de Pasqua vestides de blanc. Encarnaven aquest paper Aina Maria Matas Montes, Victòria Francisca Fresnillo Barceló i Cristina Bauzá Cabrer.

           La representació del consistori es trobava en els primers bancs de la part dreta del temple. Vora el batle Moreno es trobaven els tinents dr batle Ángel García i Gori Ferrá i una representació de regidors. L’Associació de Confraries es trobava a l’esquerra.  

         El temple es trobava ple de fidels que van acudir per assistir a la missa major que va presidir Mn. Carles Seguí, rector, juntament amb el franciscà Guillem Ramis i els diaques Mn. Verger i Mn. Fernández.    

       El Cor Parroquial sota la direcció de Bernat Forteza, amb les seves cançons acompanyats a l’orgue per Bartomeu Ripoll van animar i van donar més brillantor aquesta celebració litúrgica.     

        El rector en l’homilia va parlar de la importància de la tasca dels cristians en el dia a dia, reconeixent que són els més perseguits en alguns països. Va agrair la col·laboració de l’Ajuntament, de l’Associació de Confraries, els Cors Parroquials per ajudar a la bellesa de la celebració. Va tenir un record per a Sor Antònia Miralles i Mn. Joan Lliteras, que tant van treballar per la Parròquia.   

          Els Cossiers de la Revetla d’Inca, van ballar el tradicional ball de l’Oferta. Cal assenyalar que aquest ball només ho fan dues vegades l’any. En dia de la Patrona Santa Maria la Major i el dia de Pasqua. En acabar, el públic els va dedicar una gran ovació.           

    Acabat l’ofici major a la placeta de la Parròquia dels celebrants van saludar a tots els fidels, que pogueren prendre una galleta dolça i una mica de moscatell.

                                                                                              Guillem Coll M.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.