El personatge que realitzen les “Tres Maries d’Inca” és, sens dubte, un acte entranyable dins de les celebracions de la Setmana Santa i Pasqua de Resurrecció de la nostra ciutat.  

         Tres nines de la ciutat fan el paper de Ses Maries, que van acompanyar la Mare de Déu al costat de Jesús al Calvari. Moltes d’elles s’han d’apuntar quan neixen per poder dur a terme aquest paper.  

         Abans s’encarregava de la seva designació la desapareguda Antònia Corró, que sempre va estar vinculada a la Parròquia de Santa Maria la Major. Des de la seva mort li ha suplert Magdalena Prats. Ella és la que porta el control de les nines que cada any han de fer el paper i cal dir que aquest paper assignat està assegurat durant molts anys.

          En algunes ocasions segons les nines inscrites es fan dos torns: tres fan el personatge el Divendres Sant vestides de dol rigorós al costat del Davallament i en la processó darrere de la imatge de la Dolorosa. En aquest any només van poder estar a l’Davallament ja que la processó es va suspendre.   

        Les que tenen millor sort poden fer el paper el Divendres Sant i el Diumenge de Pasqua com ha passat aquest any. En aquest dia van vestides totalment de blanc i van darrere de la imatge de la Mare de Déu sortint de la Parròquia de Sant Domingo. Juguen un paper important en la processó de la Trobada i en la Missa de Pasqua. Que ocupen un paper important en el presbiteri del temple de Santa Maria la Major.   

        Cal destacar el paper que realitza Magdalena Prats, que en tot moment es troba propera a elles per poder atendre a aquestes nines davant qualsevol dificultat. És una tasca que realitza en segon pla, de manera discreta però important perquè elles puguin dur a terme la seva tasca sense cap problema.

          Són personatges que a l’ombra realitzen una important tasca a la nostra ciutat i que és just destacar la seva comesa, ja que sense ella el paper que realitzen Ses Tres Maries no seria el mateix. Han d’assajar el paper i s’encarrega de donar-los ànims i ser mà dreta en aquests dies. Cal no oblidar que són nines i que les seves famílies no poden estar al costat d’elles en el paper que representen.

                                                                                               Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: