Totes les parròquies de la Unitat Pastoral de la Mare de Déu es reuneixen a l’església de Santa Maria la Major d’Inca per celebrar plegats la Vigília Pasqual

Ja és el quart any que es fa una única vigília com a gest de comunió entre les 8 parròquies

A la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu la Vigília Pasqual s’ha convertit ja en un moment molt especial de la Setmana Santa, en què es fa visible la comunió de les 8 parròquies. Un any més, i ja en van quatre, els cristians d’Inca, Lloseta, Biniamar, Caimari, Mancor i Selva s’han reunit a l’església de Santa Maria la Major d’Inca per celebrar plegats la Vigília Pasqual. Com ja és tradició, hi varen esser presents tots els preveres i diaques que serveixen a l’agrupació de parròquies, fent visible aquesta comunió de germans en la fe que es proposa com a camí per a tots. Durant la celebració, els gestos de germanor són constants. El coro està format per cantaires de totes les parròquies. També els lectors que hi participen provenen de totes les parròquies. I es beneeixen 8 ciris pasquals, un per cada parròquia, i també 8 gerres amb l’aigua nova.

En l’homilia, el rector de l’Agrupació, Carles Seguí, va reclamar a tots els fidels a viure en comunió amb els altres membres de la Unitat de Pastoral i de l’Església universal. I va assegurar que per afrontar els moments de dificultat, cal fer memòria de la presència de Jesucrist ressuscitat. Ell és –va dir- “com la sàvia de l’arbre que des de dins reverdeix la nostra aridesa”. És només a partir del seguiment a Jesucrist ressuscitat quan és possible viure i reviure qualsevol circumstància. El rector va explicar que els cristianisme no proposa llevar les creus de la vida, sinó que el que ofereix és una experiència de resurrecció, la de caminar devora d’Algú que t’estima amb amor etern. I va animar a viure personalment totes les tasques i relacions des d’aquesta consciència i a donar testimoni d’aquesta possibilitat de vida a les persones allunyades de l’Església.

En acabar la celebració es va sevir a les portes de l’església vi dolç i una galleta per a què tots els assistents es poguessin felicitar la Pasqua i mostrar enmig del carrer el goig de l’esdeveniment que acabaven de viure. Ho digué el jove vestit de blanc a les dones que anaren al sepulcre:  “El crucificat ja no és aquí, ha ressuscitat”. Durant el temps pasqual tocarà a tots els cristians tornar a actualitzar aquest anunci.

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: