Diumengue concert de Johan Vexo

A les 20 h a l´església de Sant Fransec

         El diumengue comença el IV Festival Internacional d´orgue de Sant Francesc d´Inca. Tot un aconteixement musical per la nostra ciutat i tota la illa.

           En elmateix participaràn: Johann Nexo ( França);Daniele Dori ( Itàlia); Arnau Reynés ( Mallorca) i Francisco Javier López( Espanya).

           Organitzat pel Col.legi Beat Ramón Llull i els PP.Franciscans del TOR, Ajuntament d´Inca, amb la col.laboració del Celler Can Amer; s´Angel; Sa Vinya des Convent i del nostre Setmanari Dijous d´Inca.

         Johann Vexo va néixer el 1978 a la ciutat nororiental francesa de Nancy. Als 25 anys, va ser nomenat  organista del cor de la Catedral de Notre-Dame a París. Poc després, també va ser nomenat organista de l’orgue Cavaillé-Coll de la Catedral de Nancy. Després de treballar durant 10 anys al Conservatori d’Angers, actualment és professor d’orgue al Conservatori i a l’Acadèmia Superior de Música d’Estrasburg.

         Johann Vexo va començar els estudis d’orgue amb Christophe Mantoux, així com de música antiga i clavicèmbal al Conservatori d’Estrasburg, a on va obtenir el primer premi d’orgue.

         Va continuar els seus estudis al Conservatori de París, amb els professors Michel Bouvard i Olivier Latry, per a l’orgue; i Thierry Escaich i Philippe Lefebvre, per a la improvisació. Va guanyar primer premi d’orgue i baix continu així com altres premis addicionals en harmonia i contrapunt.

         Ha actuat arreu de tota Europa, als Estats Units,  Canadà, Austràlia, Nova Zelanda i Rússia. Ha aparegut com a artista destacat a nombrosos festivals de música internacional i d’orgue  a ciutats com Atlanta, Auckland, Dallas, Düsseldorf, Los Angeles, Melbourne, Montreal, Moscou, Nova York, Porto, Riga i Viena. Les seves actuacions també han inclòs llocs destacats com la Basílica del  Santuari Nacional a Washington DC, Wanamaker Grand Court a Filadèlfia, el KKL a Lucerna, la Catedral de Santa Maria a Sydney i el Saló Filharmònic de Ekaterimburgo.

         Ha actuat, també,  amb diverses orquestres i conjunts musicals i ha estat convidat a impartir classes magistrals d’orgue per al Gremi americà d’organistes i  a prestigioses institucions, com la Universitat Rice d’Houston, l’Institut Curtis de Música a Filadèlfia, Westminster Choir College a Princeton i la Universitat d’Aveiro (Portugal).

         Ha enregistrat diversos CD a distints orgues històrics francesos entre els quals  destaca especialmente l’enregistrat al gran orgue de la catedral de Notre Dame de París per la discográfica JAV.

          Amb aquest programa : Dietrich BUXTEHUDE:  Praeludium a-moll, BuxWV 153; Johann Sebastian BACH: Allein Gott in der Höh sei Ehr, BWV 662 ; Johann Gottfried WALTHER: Concert en si menor, Allegro, Adagio y Allegro; Johann Sebastian BACH: Trio sonata 1 en mi bemoll menor, BWV 525 (Allegro) Adagio Allegro; Wolfgang Amadeus MOZART: Fantasia en fa menor, KV 594, Adagio, Allegro, Adagio; Johann Sebastian BACH: Preludi i fuga en sol Major, BWV 550

Guillem Coll

Vegeu el programa aquí

orgue-inca-410x260IV Festival orgue (cartell)vexo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.