Els llosetins inunden els carrers del silenci de l’escolta de Déu amb la primera processó de la Setmana Santa

La processó del silenci és la més sentida pels fidels de la Setmana Santa llosetina

És la primera processó i també la que es viu amb més intensitat i ambient de pregària. El passat dimecres els llosetins varen ser fidels a la tradició de començar la Setmana Santa amb una processó que recorre els carrers del poble en un silenci meditatiu i acollidor de la paraula de Déu. Com és habitual, el punt de partida va ser Oratori del Cocó, on el diaca Baltasar Morell va introduir aquest gest amb una breu reflexió sobre el sentit del silenci.

Morell va dir que Déu ens demana posar-nos en silenci perquè el poguem escoltar i reconèixer, ja que Ell mai s’imposa. I va presentar dues imatges per entendre el silenci: el desert i la Mare de Déu. Del desert va dir que en la tradició cristiana sempre ha estat un lloc apropiat per a la trobada de Déu, perquè amb la seva aridesa i incomoditat és el més oposat a la vida de renou del món consumista i fàcil. El desert – va explicar- és difícil però també és necessari perquè si les hores d’experiència de soledat i sofriment les sabem viure des de Déu poden ser d’una gran fecunditat. Dins d’aquesta relació amb el Senyor l’experiència del desert ens conduirà al goig de la resurrecció. La segona imatge que va proposar va ser la de Mare de Déu, de qui va dir que era el millor icona del silenci. Maria va saber escoltar i meditar dins ella el significat de les paraules i esdeveniments del seu fill. Ella –va afirmar Baltasar- recorda i actualitza l’esdeveniment de Jesús. I va convidar als presents a confiar-se a ella per orientar la vida cap a l’escolta, per poder advertir les indagacions de l’Esperit Sant dins les nostres pròpies vides.

Tot seguit va començar la processó. Al darrera dels escolans que portaven la creu i els dos cirials es posà a caminar el poble. Desenes de persones que en un rigorós silenci davallaren l’Avinguda del Cocó i es dirigiren cap a l’església impregnant tot el recorregut de la presència del Senyor, que portaven en el seu interior, de forma que aquells que es trobaven amb la processó es veien provocats a fer també silenci al seu pas. Tancaren la processó els capellans de la nostra Unitat de Pastoral i el diaca Baltasar. En arribar a l’església tots els assistents feren professió de fe, cantant el credo, i quedaren convidats a tornar-se a reunir cada dia per a celebrar plegats la passió, mort i resurrecció del Senyor en el Triduo pasqual.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: