Lloseta celebra el seu tradicional Via Crucis que dóna inici a la celebració de la Setmana Santa

Enguany la pregària ha estat presidida pel bisbe Sebastià Taltavull i s’ha hagut de celebrar a l’interior de l’església a causa de la pluja

 

A Lloseta la Setmana Santa ha començat, un any més, amb la celebració del tradicional Via Crucis, la contemplació i pregària en 15 estacions de la passió, mort i resurrecció de Jesús. Una tradició que es celebra al poble des de fa 27 anys. Enguany, però, no s’han pogut representar les escenes de la Passió enmig del poble per culpa del mal temps. La pluja va impedir el muntatge de les estacions a places i carrers i també que els veïnats, confrares i membres d’associacions representassin a Jesús, Maria, Pilat i a la resta de personatges presents a les diferents estacions. El Via Crucis s’hagué de traslladar a l’interior de l’església parroquial, però per no perdre l’impacte de les escenes es realitzà un muntatge fotogràfic amb les imatges dels anys anteriors, que donaren suport visual a la pregària.

Aquest any la contemplació i meditació del Via Crucis fou conduïda pel bisbe, monsenyor Sebastià Taltavull. El Bisbe presentà cadascuna de les estacions de la Passió del Senyor i mostrà com a través d’aquest patiment Jesús acompanya el dolor que tenen avui tantes persones en el nostre món, com són les persones condemnades de forma injusta, malalts, persones que han vist morir un ésser estimat, i tantes altres circumstàncies que humanament no tenen resposta. El Bisbe recordà que Jesucrist ressuscitat “venç el pecat i tot mal i obre la vida per sempre”. Després de la meditació de cada estació, tots els assistents resaren junts un Pare Nostre i al final del recorregut, com a conclusió, feren professió de fe cantant el credo. Tota la pregària es realitzà en un profund clima de silenci i de veneració al Senyor.

Abans del Via Crucis, un jove de la parròquia, Biel Amengual Coll, pronuncià el pregó de Setmana Santa. Aquest membre de la Confraria de Santiago de 33 anys, feu un recorregut per la seva experiència en la participació dels actes de la Setmana Santa, com a escolà amb mossèn Rafel Horrach i després al Via Crucis com a romà o participant a la primera estació. Biel Amengual recordà a les persones que l’introduïren en la fe i assegurà que ha arribat a ser qui és perquè ha confiat en la família, en els capellans i en els amics, i de la seva mà anà a missa i acceptà participar allà on l’han hagut de mester. D’aquesta manera, va dir, “a poc a poc vaig entendre què és tenir fer i per què serveix”. I va remarcar que la fe significa “confiar” i que creure t’ha d’ajudar a viure cada dia millor, “no a viure bé després de la mort, sinó ara, avui”. Sobre el Via Crucis, en el qual ha participat tants d’anys, va assegurar que aquells moments de silenci davant Jesús remou la pregunta que hi ha dins nosaltres i ens fa “conscients que la vida no depèn de nosaltres, sinó que acceptam que es faci la seva voluntat, així com Jesús digué en els seus darrers dies”. I conclogué assegurant que haver contribuït a mantenir viva la Setmana Santa li ha donat sempre una “sensació de goig”.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: