La pluja va fer que no es poguessin fer a l’exterior  

            Diumenge passat al matí a les Parròquies de Santa Maria la Major i Sant Domingo i a les esglésies de Sant Bartomeu i Sant Francesc, l’habitual benedicció del Diumenge de Rams no es va poder fer a l’exterior. La pluja que queia des del dia anterior a la ciutat va fer que s’optés per aquesta solució i s’evitassin les processons que es feien a l’exterior dels temples.

          A la Parròquia de Santa Maria la Major amb el presbiteri molt ben adornat per a la festa per Sor Margalida Torelló i el seu equip de voluntàries, el rector de la Unitat Pastoral de la Mare de Déu, Mn. Carles Seguí, ha manifestat que a causa de la pluja i per evitar problemes no es realitzaria a l’exterior a la Plaça de l’Orgue, sinó que perquè tots els fidels estiguessin millor es realitzaria a l’interior del temple.    

       El temple es trobava ple de fidels com en les celebracions litúrgiques importants que se celebren durant l’any. És una prova evident que aquesta celebració segueix ben vigent a la ciutat.   

        Acompanyat dels escolans es va dirigir Mn.Seguí al fons del temple al costat de l’entrada principal del temple i des d’allà començà la celebració religiosa amb la benedicció dels rams i palmes mentre els fidels els tenien aixecats.    

       Després des de l’altar major del temple va començar la celebració pròpia del dia. En la seva homilia Mn. Seguí va demanar als fidels que participessin en les celebracions litúrgiques i en les processons i visquem intensament aquestes celebracions.     

      El Cor Parroquial de Santa Maria la Major sota la direcció de Bernat Forteza acompanyats a l’orgue per Bartomeu Ripoll van donar major brillantor a la celebració religiosa amb les belles interpretacions.  

         Emotiu va ser el detall quan els nins presents al temple al costat del celebrant van resar el parenostre i després van lliurar la pau als fidels presents. Aquesta celebració obre les celebracions pròpies de la Setmana Santa local.                                                                              

      Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: