Les processons de Setmana Santa tornaran al casc antic

Divendres passat a la nit va tenir lloc al Monestir de Sant Bartomeu, l’acte de la presentació oficial del programa de la Setmana Santa 2018. Acte que va comptar amb la presència de l’Associació de Confraries de Setmana Santa d’Inca que presideix Pep Fernández, el rector de la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu Mn. Carles Seguí i una representació del Consistori inquer presidida per l’alcalde Virgili Moreno i nombrós públic.

El programa compta amb una interessant col·lecció de fotografies de Miquel Llompart que l’il·lustren, el pregó de l’any passat, que va realitzar Margalida Gual, la poesia de Antelm Ferretjans i un escrit de l’Equip de Pastoral de la Unitat.

La principal novetat de la Setmana Santa d’aquest any és que es faran els antics itineraris de les processons principals a través del nucli antic. “Fins ara passàvem per àmplies vies que s’allunyaven els confrares entre si i, de vegades, del públic. Amb els canvis, aquest any, apropam la desfilada a la gent, sentirem més la calor d’aquest acte tan important per la nostra ciutat”, va comentar Pep Fernández, president de l’Associació de confraries.

Tant el Dijous Sant com principalment el Divendres Sant, hi haurà variacions respecte a altres anys. L’Associació de Confraries reservarà espais preferents i amb fàcil visibilitat per a persones amb dificultat de mobilitat a la Plaça de la Llibertat el Dijous Sant i en la plaça d’Espanya el Divendres Sant.

Estem molt contents de poder gaudir d’una edició més d’aquestes típiques processons va dir l’alcalde Virgili Moreno. “Suposen, també, un reclam per a visitants per a la nostra ciutat i que repercuteixen directament en el sector de la restauració, ja que la gent visita Inca per aquest esdeveniment i després gaudeixen de receptes típiques de l’època als nostres cellers i restaurants “.

Per la seva banda el rector de la Unitat de Pastoral, Carles Seguí, va elogiar la tasca de l’Associació de Confraries. Va animar els fidels a participar amb devoció en els diferents actes que es realitzen aquests dies, com són les celebracions religioses i les processons i va agrair la col·laboració de l’Ajuntament.

Finalment els alumnes de l’Escola de Música Antoni Torrandell van oferir un concert que va ser molt aplaudit i tancà l’acte.

Guillem Coll M.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.