Les capelletes que van de casa en casa des de fa anys i les que fa poc que han començat la tradició han tornat a les parròquies durant uns dies per esser beneïdes per després sortir una vegada més a l’encontre de la pregària de les famílies que les acullen. Es tracta d’una bella tradició que connecta la pregària de l’Eucaristia que es celebra a les parròquies amb l’oració familiar i personal.
Aquest cap de setmana, dins el marc de la solemnitat de Nadal, s’ha celebrat la Festa de la Sagrada Família a les tres parròquies d’Inca, Lloseta, Biniamar, Selva i  Caimari. Com a una forma de ser «Església en sortida» de la nostra Unitat de Pastoral, s’ha aprofitat aquesta tradició per sortir a camí de les necessitats de les famílies, que sovint s’expressen demanant la intercessió de Josep, Maria o Jesús. D’aquesta manera, s’ha partit del «si teniu dificultats anau a Josep» o a «Jesús per Maria» per provocar la pregària i la pietat popular. En les celebracions també hem pregat per totes les famílies, en especial per les que reben les capelletes, i s’ha oferit l’Eucaristia pels seus difunts del darrer any.
A Inca, a més a més, aquesta festa té una dimensió solidària, ja que es recull un donatiu per torn de les capelletes que es destina a alguna finalitat social o patrimonial. Enguany la recaptació que s’ha fet a Santa Maria la Major i a Crist Rei es destinarà a les obres de les respectives parròquies i la llimosna de Sant Domingo serà per a la reforma del menjador social d’Inca.
Volem agrair a totes les presidentes de torn, i especialment a Joana Mestre, la dedicació que posen a aquesta feina d’evangelització senzilla i eficaç.
Per molts d’anys Sagrades Famílies.

Amb la festa del naixement del Messies, les cases es transformen en llocs on reneix la il·lusió i l’entusiasme. Tot plegat ens regala la possibilitat de tornar a començar. Has tingut un disgust aquest any, torna a començar; has patit o estat patint una malaltia, torna a començar; has tingut un desengany amb algú que estimaves, torna a començar; has perdut la fe o l’esperança, torna a començar; has tornat a caure amb aquella pedra que tu tenies superada, torna a començar; has perdut les forces que tenies de jove, torna a començar; has perdut un familiar o amic estimat, torna a començar; sigui el que sigui, torna a començar! Però torna a començar perquè Jesús és amb tu dins aquest sofriment o dins aquesta dificultat, ja que Ell va venir al món per atrevessar tot patiment que ens esclavitzava a nosaltres, i amb la seva humanitat regeneradora per l’amor del Pare, va fer possible que tot pogués ser vençut per tornar-nos a posar en camí. Ni davant la por a l’exili es va aturar, ni davant la por de ser diferent es va aturar, ni davant la por del “que diran” es va aturar, ni davant la traïció es va aturar, ni davant l’absurd d’una mort injusta es va aturar, perquè tenia a dins el seu cor la petjada d’un amor que feia que tot fos nou, “un amor original”, i com diu el gran Antoni Gaudí, “ser original és tornar a l’Origen”.

Aquest gran cristià, Antoni Gaudí, l’arquitecte del temple de la Sagrada Família de Barcelona o de la reforma de la Seu a Mallorca, ja deia que l’home del futur ja no coneixerà a Déu, ni l’afecta del Seu Fill Jesús per cada un de nosaltres, així que va dissenyar un temple perquè l’home del futur pogués conèixer la vida del Messies estant defora del temple mateix. Per això, a aquest temple de la Sagrada família, els retaules no estan de dins, sinó defora. A la vista de tots podem contemplar el portal del Naixement i el portal de la Passió i més tard podrem contemplar el portal de la Glòria. Aquest temple de la Sagrada Família vol ser un espai perquè tots es puguin trobar amb Déu i sentir que formen part de la seva mateixa família, a l’exemple de la família de Natzaret.

També nosaltres amb aquest gest de rebre la Capelleta de la Sagrada Família i de portar-la a un veïnat o conegut, volem reprendre aquest “Amor Original” cada dia per tornar a començar i ser retaules vius que expressen les històries d’Amor que fan que les nostres vides i les nostres relacions siguin més belles i vertaderes.

Vos desig que el Nadal i totes les festes cristianes siguin una ocasió per tornar a començar i pensar amb la gran fortuna que tenim de tenir la companyia de Jesús. Per això serà bo continuar pregant davant la Capelleta, sobretot amb la pregària de l’Àngelus o les tres Avemaries, perquè així Déu torna a començar amb tu una història d’Amor Original.

Pregau pels més desvalguts, Jesús també ho va ser.

Pregau pel la nostra Unitat de Pastoral de la Mare de Déu, Jesús l’acompanya.
Amb molt d’afecte:

Carles Seguí i Pou, Rector


Una resposta a «Festa de la Sagrada Família a la Unitat de Pastoral»

  1. Avatar de Juanita Ferrer
    Juanita Ferrer

    Gracias por compartirlo con nosotros

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: