El passat dijous dia 20 va donar un concert d´orgue a Santa Maria la Major l’organista Miquel Bennàssar. Nascut  en Miquel Bennàssar a sa Pobla, comença els estudis musicals als 16 anys. Es diploma en piano el 1987 al Conservatori Professional de Palma amb Margalida Palou. El 1992 obté el títol superior de concertista d’Orgue al Conservatori Superior de Basilea (Suïssa) i 1993 el d’instruments històrics de tecla a l’Schola Cantorum Basiliensis en la classe de Jean-Claude Zehnder. Al mateix temps assisteix a les classes de Rudolf Lutz (improvisació).

         Ha seguit cursos de perfeccionament amb Luigi F.Tagliavini, Marc Schaefer, Michael Radulescu, Hans van Nieuwkoop, entre molts d’altres. Ha estat titular de l’orgue històric de Sa Pobla (1717) i el seu conservador des de 1981 fins al 2010.

         Com a concertista ha actuat als festivals d’orgue més rellevants d’Europa com ara: Muri, Arlesheim, Basilea, Délemont, Péry (Suïssa), Treviso i Udine (Itàlia), l’Aleixar, Torredembarra, Mataró, Tarragona, Talarn (Catalunya), Madrid, Sevilla, Oviedo, Iria Flavia (Espanya), Schlägl, Neufelden, Altenfelden, Hagenberg (Austria), Cappel, Kiedrich, Hamm, Stralsund (Alemanya),  la Setmana d’orgue Maó, Setmana d’orgue Palma, entre molts altres.

         De l´any 2002 al 2005 fou director de l’Escola d’Orgue de Sant Francesc d’Inca a més  d’organista conventual. Des de 2006 és l’organista titular del cicle anual “Els Matins de l’Orgue” d’Alaró a l’orgue Grenzing/Bosch, a més del director artístic.

programa orgue

Al final el públic present li dedicà un fort aplaudiment.

 

                                                                                                           Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: