El dilluns 19 al migdia la repicada de campanes anunciava la bona nova

     El dilluns, dia 19 de juny, al migdia, després de l’anunci fet per el Nunci Apostòlic de la Santa Seu a Espanya,es coneixia que Barcelona tenia dos nous Bisbes electes,en Sergi Gordo Rodríguez, natural de Barcelona i Antoni Vadell Ferrer, natural de Llucmajor i Rector de la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu. Compareixeren juntament amb Monsenyor Juan José Omella, ara ja Cardenal de Barcelona i Sebastià Taltavall, Bibe Auxiliar i Administrador Apostòlic de Mallorca. La presentació es feu a la ciutat de Barcelona

     Prest farà tres anys, concretament el dia 7 de setembre del 2014, que Antoni Vadell Ferrer juntament amb el seu equip va arribar a la nostra ciutat. Es el Rector de la Unitat Pastoral de la Mare de Déu, que compren les tres parròquies d´Inca, Santa Maria la Major, Sant Domingo i Crist Rei, juntament amb les de Lloseta, Biniamar, Mancor de la Vall, Selva i Caimari.

      Antoni Vadell va néixer a Llucmajor el dia 17 de maig del  1972. Fou ordenat de prevere el dia 31 de maig de 1998, a la Parròquia del Beat Ramón Llull de Son Cotoner de Palma. També ha estat Vicari del Corpus Crist i Sant Josep Obrer de Palma abans de venir a Inca; a més, era el responsable pastoral dels dos col.legis.

     Va començar la seva activitat pastoral a la mateixa parròquia del Beat Ramón Llull i, posteriorment, va assumir la responsabilitat de Rector del Seminari Menor de Mallorca i del Centre d´Estudis Teològics“ CETEM” i de la Universitat de les Illes Balears. Després va continuar els seus estudis eclesiàstics a Roma on es va llicenciar en Pastoral de Joventut i Catequètica a l´Institut Pontifici Salesià l’any 2009.

     Ha estat Delegat Diocesà de Pastoral Vocacional, així com Delegat Diocesà de Pastoral Catequètica i Litúrgia. També ha ocupat el càrrec de Vicari General per a la Evangelització.

      És Membre del Col.legi de Consultors de la Diòcesis de Mallorca i del Consell Presbiteral des de l’any 2014 i professor del Institut Superior de Ciències Religioses de Mallorca.

     Ha combinat la tasca parroquial amb la pastoral catequètica i educativa. El recent nombrat Bisbe Auxiliar de Barcelona Antoni Vadell, és de moment el Bisbe més jove d’Espanya. Nombrat nou Bisbe Auxiliar, juntament amb Sergi Gordo Rodríguez de Barcelona.

     El dilluns, dia 19 de juny,  al migdia, després de la seva presentació a Barcelona,els campanars de la ciutat d’Inca  i de tota l’illa, varen fer una repicada a les 13 hores de quinze minuts. Molta de gent es va sorprendre de la repicada, ja que pocs s’esperaven aquesta agradable notícia

     Després de molts d´anys d’espera, és el primer Bisbe mallorquí, després del Bisbe Moncadas. Al temps que lamentam la seva partida, que serà a finals del mes d’agost.  Li desitjam tota classe de encerts en la seva nova tasca apostòlica a Barcelona.

      Fa uns mesos que va presidir els actes del Cinquantenari de la Coronació de Santa Maria la Major, i ja com a Bisbe auxiliar, el mes d’octubre, a Roma, amb la peregrinació inquer farà l’agermanament amb Santa Maria la Major de Roma.

     La darrera celebració abans de conèixer la noticia, fou la Missa del Corpus, el mati a Biniamar i al vespre la Missa i Processo del Corpus a Santa Maria la Major de la nostra ciutat. Va haver un hermetisme total fins que el Nunci fes de manera oficial el nomenament. Fou una grata sorpresa.

     En aquest temps d’estància a la nostra ciutat i a tota la Unitat de la Mare de Déu dels pobles veïnats,  ha sabut guanyar-se l’estimació dels ciutadans i moltes entitats d´Inca i la comarca.

     Serà consagrat Bisbe Auxiliar a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona el dia 9 de setembre i serà el Bisbe Titular de Urci. Seran molts els inquers i llucmajorers que estaran presents, ja que s´han organitzat una sèrie de viatges per aquest esdeveniment eclesial. Després de molts d´anys, torman  tenir un Bisbe mallorquí, el fins ara rector nostre, Antoni Vadell

                                                                             Guillem Coll M


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: