Aquest estiu tornam tenir, per segon any, els “Concerts d’Orgue”

S’espera major assistència de gent que l´any passat

     El passat dia 23 de juny, va tenir lloc a la Parròquia de Santa Maria la Major de la nostra ciutat l’acte de presentació oficial del cicle de Concert d´Orgue d’estiu . Per segon any consecutiu es realitza a Inca. Varen començar el passat dia 6 de juliol. Durant nou dijous consecutius, participaran  9 organistes de la nostra illa, tot un esdeveniment cultural ja que tenim l’oportunitat d’escoltar bons organistes.

      Varen estar presents a la presentació el Rector de la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu Mn. Antoni Vadell; el Regidor de Cultura Antoni Rodríguez; el Regidor de Turisme Jaume Tortella ; el Batle d´Inca Virgilio Moreno; la Presidenta de la Fundació Cultural “Es Convent” Carme Lorente i Bernat Forteza , coordinador del cicle de Concerts d´Orgue.

     Els concerts varen començar el passat dia 6 de juliol amb l’organista inquer Tomeu Seguí, que ara viu a Caimari. El segon va ser en Tomeu Manresa, organista de l’església de Sant Francesc de la nostra ciutat i de l’església de  Santa Creu de Palma. Continuaran tots els dijous dels mesos de juliol i agost de 12:00h  a les 12:30h a la Parròquia de Santa Maria la Major. Els nou organistes de Mallorca oferiran un interessant concert i tendrem un altre any l’oportunitat d’escoltar el nostre  bell orgue parroquial, que ja és bicentenari. L´any passat va complir els 200 anys, si bé a Inca ja hi havia hagut orgues en temps passats, com ens ho  va contar Mn. Pere Fiol Tornila, en el llibre que es va presentar damunt la història del nostre orgue de Santa Maria la Major

     El Rector Antoni Vadell, va agrair el patrocini de l´Ajuntament d ´Inca i la col·laboració de la Fundació Cultural Es Convent i del Setmanari Dijous que aquest any també hi col·labora. “Fa setmanalment una important tasca de difusió de les nostres activitats”, va dir el rector. És important donar a conèixer el nostre patrimoni religiós als inquers i visitants, ja que és un dels millors i més importants de dins Mallorca. A Inca tenim 4 importants orgues. Nosaltres donam a conèixer el de Santa Maria la Major en aquest cicle, si bé en altres ocasions és donen a conèixer els altres de la ciutat.

     Per la seva part, el Regidor de Cultura Antoni Rodríguez , va manifestar que des de l´Ajuntament agraïm la bona disposició del Rector Vadell i la Parròquia de Santa Maria la Major. Sens dubta lamentam la seva marxa que farà prest, encara que crec que serà un bon ambaixador de la ciutat Inca a la ciutat Comtal. L´any passat aquests concerts varen tenir molta acceptació i esperam que en aquesta edició tenguin encara més assistència q

    El Regidor de Turisme Jaume Tortella, senyalà que  per part de l´Ajuntament s’ha donat a conèixer aquesta activitat en distintes cadenes hoteleres. És un al·licient més perquè els turistes venguin a conèixer el nostre tradicional mercat del dijous, els nostres cellers per poder berenar o dinar i escoltar una bona música d´aquest important orgue de Santa Maria la Major.

     El coordinador dels concerts en Bernat Forteza,senyalà que el passat any aquets concerts varen tenir molta d’acceptació i això ens va animar que tenguessin continuïtat. En aquest any esperam una millor assistència. Hem de destacar també que tenim una bona participació dels organistes de Mallorca. Esperam que els mateixos tenguin continuïtat en els propers anys. Els aficionats en  aquest tipus de música tenen, sens dubte,  un al·licient més per a venir a Inca tots els dijous de juliol i agost.

     El Batle Virgilio Moreno, va agrair la col·laboració de la Parròquia de Santa Maria la Major, que sempre ens ha obert les seves portes. L’Ajuntament no ens podia negar a aportar la nostra col·laboració perquè tenguin continuïtat en el futur per donat a conèixer el nostre patrimoni musical. També va felicitar  tots els que fan possible el cicle de Concerts d´Orque, ja que en sortim tots guanyant, la nostra ciutat i els nombrosos visitants.

     Els organistes que participen a la segona edició i per ordre d’actuació són els següents: Tomeu Seguí; Bartomeu Manresa( aquets dos primers ja han donat el seu concert); Miquel Bennàssar dia 20 de juliol; Tomeu Mut dia 27 de juliol; Tomeu Veny dia 3 d´agost; Pedro Aguiló dia 10 d´agost; Arnau Reynés dia 17 d´agost; Tiana Siquier dia 24 d´agost i Antoni Mulet dia 31 d´agost.

     Els inquers ja ho sabeu, tots els dijous,  a més de visitar i comprar al nostre mercat setmanal, tenim un al·licient més per a sortir de ca nostra i assistir a un bon concert d´orgue.  Si veniu segur que vos agradarà i gaudireu de bona música.

                                                                                                     Amics de l´Orgue

Arnau Orgue SFrancescOK.JPG
Arnau Reynés
Foto Veny.JPG
Tomeu Veny
Nueva imagen.JPG
Tomeu Manresa
P1110544.JPG
Tiana Siquier
Foto.JPG
Toni Mulet
Tomeu Segui.jpg
Tomeu Seguí
Pedro tocant l'orgue.JPG
Pedro Aguiló
Foto (1).jpg
Miquel Bennàssar
Tomeu Mut - foto.JPG
Tomeu Mut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: