L’església de Santa Maria la Major d’Inca s’agermana amb la basílica de Santa Maria la Major de Roma

Es tracta d’un gest que expressa la fidelitat de la comunitat d’Inca amb l’església mare de Roma

La setmana de celebracions del 50 aniversari de la coronació de Santa Maria la Major d’Inca ha conclòs amb una gràcia especial. Durant la missa solemne del passat diumenge, presidida pel canonge de Santa Maria la Major de Roma Valentí Miserachs, es va anunciar l’agermanament de les dues esglésies, Santa Maria la Major d’Inca i la Basílica de Santa Maria la Major de Roma. D’aquesta manera, la comunitat cristiana d’Inca s’ha vinculat espiritualment a la comunitat  de la Basílica de Roma, un fet que expressa la fidelitat amb l’Església mare de Roma. Una comunió que es posarà de manifest, com a gest més proper, amb la visita d’un centenar de fidels de Santa Maria la Major i d’altres parròquies de la Unitat de Pastoral a la Basílica de Santa Maria la Major de Roma el proper mes d’octubre, durant el viatge que s’ha organitzat en motiu de l’aniversari de la coronació. A més, com a conseqüència de l’agermanament, els fidels que vagin a pregar a Santa Maria la Major d’Inca en uns dies assenyalats i en determinades condicions podran obtenir la gràcia de la indulgència plenària que també es concedeix a la Basílica de Roma.

L’agermanament de les dues esglésies es va anunciar a l’inici de l’eucaristia als centenars de fidels que omplien l’església de Santa Maria la Major d’Inca. Es va llegir la carta del cardenal arxiprest de Santa Maria la Major de Roma, concedint l’afiliació espiritual, i també el decret de la Penitenciaria apostòlica perquè tots els presents coneguessin tots els detalls. Seguidament, en l’homilia, Valentí Miserachs va elogiar la devoció que tenen els inquers a Santa Maria la Major i els va recordar que Maria és realment una mare que sempre ens porta al seu fill Jesús. En les ofrenes, els Revetllers del Puig d’Inca portaren els dons i la Revetlla d’Inca va ballar l’oferta. I en acabar la celebració tots els assistents es pogueren apropar a venerar la Mare de Déu, que restà tot el diumenge al costat de l’altar perquè tothom qui ho desitjàs la pogués visitar.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: