Molta participació a la processó del Silenci de Lloseta del Dimecres Sant

Enguany ha introduït aquest gest de pregària el missioner dels Sagrats Cors Hippolyte Voka

 

És una de les processons més sentides de la Setmana Santa llosetina. El recorregut des de l’oratori del Cocó fins a l’església parroquial  s’ha tornat a fer un any més en el més estricte silenci. Abans d’iniciar el camí, el missioner dels Sagrats Cors Hippolyte Voka introduí aquest gest de pregària amb una meditació a partir del relat de l’evangeli de Sant Mateu de la traició de Judes. Voka convidà els assistents a reflexionar sobre el nombre de vegades en què venem a Jesús tant barat com ho féu Judes. Una actitud que contraposà a la resta de deixebles, els quals, plens d’obertura i confiança en el Senyor, li demanaven on volia celebrar la Pasqua. No obstant això, Voka recordà que els deixebles no tengueren en compte la seva flaquesa humana i l’abandonaren en la seva Passió. I encoratjà els assistents a estar disponibles per acceptar els imprevistos que succeixin en la vida.

Tot seguit la processó partí de l’oratori i recorregué l’Avinguda i alguns carrers del centre del poble. El silenci era tan profund que fins i tot impactà a molta gent del carrer, que s’aturà per veure passar la processó. El camí finalitzà a l’església parroquial on es congregaren tots els assistents per cantar el Credo, com a professió de fe en Jesucrist, i es despediren de la comunitat fins al Dijous Sant.

X.Ll.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: