Els llosetins viuen amb devoció la Romeria del Cocó

El passat dimecres 12 d’abril Lloseta va celebrar la tradicional romeria del Cocó. La festa va començar el dematí amb una processó que va partir de l’església parroquial. Un grup de dones varen portar un pas amb la imatge de la Mare de Déu, i acompanyats dels preveres, les autoritats i de tot el poble es dirigen fins a l’oratori del Cocó. Una vegada arribats allà, es va celebrar de forma solemne l’Eucaristia, que enguany va estar presidida per Mn. Josep Antoni Guardiola, delegat de Càritas Mallorca.

En l’homilia, el celebrant va convidar els assistents a centrar la mirada en Maria, que sempre està oberta de Déu. I explicà que a diferència dels deixebles, que després de la mort de Crist es queden a casa tancats i frustrats, Maria tot i que també s’espanta, es deixa interpel·lar i confia en Déu. Mn. Josep Antoni Guardiola va animar als fidels a seguir el seu exemple, deixant-nos afectar per Jesucrist en tots els moments de la vida. Un Jesucrist que -va dir- podem reconèixer viu i present aquí i ara en el gest de partir el pa.

Després de l’Eucaristia, els llosetins varen entrar dins l’ermita a venerar l’estimada talla de la Mare de Déu. I alguns també baixaren al torrent a posar els dits al “didalet” per evitar tenir padastres, en el lloc on conta la llegenda que va aparèixer la Mare de Déu, aferrada a una roca.

Enguany també, i com a novetat, tots aquells que ho han desitjat han pogut adquirir una rajola amb la silueta de la Mare de Déu de Lloseta, que ha elaborat un artesà del poble. Així podran col·locar la imatge de Maria a les seves cases per demanar la seva protecció. Tot el que s’ha recollit amb aquesta venda i la d’altres objectes de devoció mariana es destinaran sufragar algunes de les despeses de la parròquia.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: