Mn. Joan Bausà celebra la primera missa a la UP a l’església de Santa Maria la Major

Mn. Joan Bausà Puigserver va celebrar la seva primera missa a la UP de la Mare de Déu el passat diumenge 18 de desembre, després de ser ordenat sacerdot pel bisbe Sebastià Taltavull el cap de setmana anterior. Un gran nombre de fidels de les 8 parròquies varen volen acompanyar el nou vicari en aquests moment tan especial i varen omplir fins a dalt l’església de Santa Maria la Major. La celebració va ser molt emotiva i sentida. Es formà un cor amb cantaires de totes les parròquies, que acompanyaren l’Eucaristia amb les cançons que havia escollit el mateix celebrant, les quals són part significativa de la seva història de fe. Mn. Joan Bausá també va estar acompanyat de l’equip de preveres i diaques de la Unitat de Pastoral i altres sacerdots propers, que no es volgueren perdre aquest dia tan important, així com dels seus familiars i amics.

En la seva primera homilia, Mn. Joan Bausà, es dirigí als infants de catequesi i els recordà que ben igual que als contes de pirates, un mariner pujat al pal crida “terra a la vista”, en la història de l’Església, el profeta Isaïes també anunciava que hi havia “terra a la vista”, és a dir, esperança. Una esperança –explicà- que es concreta en una Verge embarassada del Fill de Déu. Mn. Bausà recordà que necessitam de l’esperança per poder viure, però que aquesta ha d’estar a l’alçada del desig tan immens que té el nostre cor. “Ens prometen moltes coses a la vida: benestar econòmic, estabilitat, bona posició social, salut… tot això està molt bé i hem de donar-ne gràcies a Déu, però si no ens prometen la vida eterna ens falta alguna cosa, perquè tenim un cor que té una capacitat il·limitada de desitjar. I Déu se’ns dona segons aquesta mesura il·limitada. Per això el profeta ens anuncia el signe de la vida eterna”.

Mn. Joan Bausà animà els presents a seguir aquest desig del cor i no confiar en els ídols, perquè si no “la nostra vida es queda un poc frustrada”. Però gràcies al signe de Jesús sabem “que hi ha terra a la vista i que hi ha esperança”. No obstant això, el celebrant apuntà que no tothom havia reconegut aquest signe. El rei del relat de l’Evangeli –continuà- no el va reconèixer, però sí el reconegueren el bou i la mula de l’estable, i també els pastors (els més ignorants de la comarca) i Sant Josep. I entrà a meditar en la figura de Sant Josep, que es trobà la seva promesa embarassada i demana a Déu pel sentit d’això. “I a la seva pregunta –convertida en oració- Déu l’escolta i li respon: “no tenguis por d’acollir en la teva vida l’esperança, ja que en el seu ventre porta la salvació del món”, afegí. Ben igual que Sant Josep, que va saber acollir a Déu, Mn. Joan Bausà animà a tots els presents a no tenir por d’acollir a Maria en la seva vida, signe d’esperança, i a demanar a Déu que il·lumini els nostres abismes. I conclogué: “deixa que la potència de Déu entri en el més profund de la teva vida i llavors naixerà l’Emmanuel en el teu cor, naixerà Déu, i la teva vida serà una vida a lo gran”.

En el moment de les ofrenes Mn. Bausà rebé dos regals de part de tots els fidels de l’agrupació de parròquies: una casulla vermella, per a les celebracions dels dies dels sants màrtirs, i una edició limitada de vi, amb la data de la seva ordenació. En acabar l’eucaristia, Mn. Joan Bausà va beneir els nins Jesús que havien portat els fidels dels seus betlems. I tot seguit, tots varen poder compartir un senzill refresc i saludar personalment al nou vicari de la nostra agrupació.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: