El bisbe de Mallorca comença la seva visita pastoral a la UP de la Mare de Déu 

Presidí la celebració de l’Eucaristia per la Inmaculada Concepció a la parròquia de Selva

El Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, va iniciar el dia 8 de desembre la visita pastoral a la UP de la Mare de Déu. Ho va fer presidint la celebració de l’Eucaristia de la festivitat de la Immaculada Concepció, patrona de Mallorca, a la parròquia de Sant Llorenç de Selva. Va ser una missa molt solemne, concelebrada per l’equip de preveres i diaques de la UP, i acompanyada en el cant litúrgic pel Cor parroquial de Selva. A més dels fidels d’aquest poble, hi assistiren també un bon grup de cristians de les altres parròquies de la Unitat de Pastoral.

En l’homilia, el Bisbe va fer un recorregut pel relat de les lectures que assenyala la litúrgia per a aquesta festa. Començant per l’entrada del pecat original en el món, en el moment en què Adan –de qui va dir que ens representa a tots- té por de Déu i s’amaga, privant-se de la relació amb Ell. “L’home i la dona queden descol·locats, despistats, no hi ha rumb”, afegí. I explicà que per culpa d’aquest pecat la possibilitat de l’orgull, de voler prescindir de Déu, va entrar en la vida de tots. I per aquest motiu “costa tant dir a Déu vull estar amb tu i sovint li deim no m’interesses”.

No obstant això, Mons. Taltavull aclarí que Déu no ens ha deixat, sinó que cercà “una solució radical”, enviar-nos els seu fill per dur-nos la llibertat definitiva, encarnant-se en el sí d’una al·lota de Natzaret. I remarcà que el diàleg amb la jove va ser molt diferent del que mantengué Déu amb Adan. Maria, que havia estat preservada de tota màcula, de tot pecat, era una al·lota de pregària, que escoltava atentament la Paraula de Déu. El Bisbe comentà que aquest diàleg de Déu a través de l’àngel “és molt humà”, perquè Maria té dubtes, no entén. Però quan l’àngel li fa una “proposta vocacional”, Maria, que és creient i té el cor obert a Déu, dona la seva disponibilitat. I aquest “sí” ha capgirat la història de la humanitat.

El Bisbe apuntà que en aquests moments es parla molt de crisi vocacional, però que en realitat Déu continua cridant i “el que hi ha és una crisi de resposta”. I convidà a pensar com responem a la crida de Déu. Conclogué assegurant que si tenim posada en Crist la nostra esperança, “amb la Gràcia que el Senyor ens dona podem anar responent als reptes”.

Quan va finalitzat l’Eucaristia, el Bisbe va voler saludar un a un a tots els presents. La visita pastoral continuarà els pròxims dies. Mons. Taltavull coneixerà de prop algunes realitats de les nostres parròquies, visitarà un grup de malalts i es farà present a diverses catequesis amb infants de que es preparen per rebre la primera comunió. La visita conclourà el proper divendres 16 de desembre amb una trobada amb tots els membres dels consells parroquials de les 8 parròquies de la Unitat de Pastoral al Centre Parroquial de Lloseta.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: