Les 8 parròquies de la UP de la Mare de Déu es tornen a reunir a St. Maria la Major per celebrar la Vigília Pasqual, ja quasi sense restriccions

Els fidels de les tres parròquies d’Inca, Lloseta, Selva, Mancor, Biniamar i Caimari s’han pogut reunir aquest any, ja gairebé sense restriccions, a l’església de Santa Maria la Major d’Inca per celebrar junts la Vigília Pasqual, com és tradició a la Unitat de Pastoral. L’Eucaristia va estar presidida per tots els capellans i diaques que han celebrat la litúrgia de la Setmana Santa a tots els pobles. A més del rector, Mn. Carles Seguí, i del vicari Mn. Francesc Vicens, hi eren presents el sacerdot argentí D. Juan Marcelo Leonardi i el P. Francesco Montini, de la Fraternitat de S. Carlo, que han col.laborat amb les parròquies aquestes festes.


Durant la celebració es varen beneir els ciris pasquals de les 8 parròquies i les 8 gerres amb les aigües noves. I hi varen participar de forma activa cantaires i lectors de totes les parròquies. Aquesta Vigília ja s’ha convertit en tota una tradició a la UP i suposa un veritable gest de fe i de comunió de tots els cristians de l’agrupació, que enlloc de fer una celebració a cada església per separat, es reuneixen en el mateix temple per compartir plegats el goig de la resurrecció de Jesucrist, com a una única família i que cuida els seus pastors, ja que així poden celebrar junts la Pasqua, font de tota la vida i tota vocació.


En l’homilia, el rector Carles Seguí, va remarcar que el sentit de la Vigília d’aquesta nit és “compartir un esdeveniment que és capaç de sostenir la vida, perquè no ens poden sostenir les nostres idees o forces, sinó només la Pasqua del Senyor”.  I a partir de la memòria d’aquelles dones que anaren al sepulcre i el trobaren buit, el rector apuntà que potser nosaltres, com els apòstols quan sentiren el testimoni de les dones, encara tenim moments de dubtes. Però senyalà que “no creiem perquè tenguem una gran capacitat de captar i analitzar dades, sinó perquè hem vist el cos del Ressuscitat, a través del testimoni d’algun cristià contemporani ami, que ha mostrat la bellesa d’una vida en la qual dolor, llibertat i alegria poden conviure i crear persones plenes de sentit”. I va recordar que tota la UP ha pogut sentir i tocar al Senyor a través del testimoni de fe que ha donat l’ex-rector de l’agrupació de parròquies i bisbe auxiliar de Barcelona, monsenyor Antoni Vadell (+) durant tota la seva vida i especialment en els seus darrers mesos de malaltia. 

En aquest sentit, el rector afirmà que a la nostra UP, la Passió del Senyor ja va començar molt abans del Divendres Sant. S’inicià el passat 14 de novembre, durant la Festa de Santa Maria la Major, que presidí per sorpresa monsenyor Antoni Vadell, i per nosaltres va ser com l’entrada triomfal del Senyor a Jerusalem i l’inici d’un temps de passió particular. El bisbe Vadell amb el seu càncer recorria el seu camí sense  perdre ocasió d’anunciar i viure el Regne de Déu. Mn Carles Seguí recordà que en l’homilia, després de la lectura de l’Evangeli de les Bodes de Canà, amb el seu entusiasme habitual, monsenyor Vadell “va assegurar que el vi vertader és el de Crist Ressuscitat, i que la resta de vins aigualits no ens fan feliços”. El rector remarcà que monsenyor Vadell es va sentir interpel.lat per la seva malaltia, però no abandonat, i que no es demanava el perquè del seu càncer sinó que cercava el que volia el Senyor d’ell en aquell moment. I, segons continuà relatant, monsenyor Vadell conclogué aquella homilia proclamant “amb tu Jesús, fins a la fi del món, fins a la vida eterna”.


Ben igual que al Crist crucificat de les nostres parròquies – explicà el rector- també hem vist a monsenyor Vadell amb la seva creu. I afegí que fins i tot ell mateix, en les darreres converses, li va parlar de la creu com a sentit de la malaltia i del sofriment. Però també recalcà a tots els presents que també ens hem de fixar en la seva fidelitat, el seu silenci i expectació, que s’assemblen als que també va viure Crist. I conclogué que “no podem ser infidels al testimoni que hem vist i sentit, no podem deixar que la tenebra envaeixi el nostre interior perquè tenim raons per creure a aquells que ens han precedit en aquesta amistat amb Crist Ressuscitat”.

Bona Pasqua a tots! 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: