Lloseta recupera el seu tradicional Viacrucis pels carrers del poble

Enguany es varen meditar algunes de les escenes a través de les reflexions gravades

per monsenyor Antoni Vadell

Lloseta ha pogut tornar a celebrar enguany el seu tradicional Viacrucis pels carrers del poble després de tres anys sense poder-ho fer, dos d’ells a causa de la pandèmia i el 2019 per mor de la pluja. En la vigília del Diumenge de Rams el poble s’ha tornat a traslladar a la Jerusalem de fa 2.000 anys per representar la Passió i Mort de Jesucrist a través de les escenes representades pels veïnats, amb la col·laboració de les confraries, les catequistes, l’Estel del Cocó, l’Esplai i l’Aventura de Jesús. Les 15 estacions s’han ubicat a diferents punts del poble, seguint el recorregut habitual d’abans de la pandèmia. Com si es tractàs de fotografies de les escenes relatades per l’Evangeli, s’ha representat tot el que visqué Jesús des què fou condemnat a mort per Ponç Pilat fins a la seva ressurecció el diumenge de Pasqua. Entre mig, s’han mostrat les seves caigudes, l’encontre amb sa mare i la Verònica, l’ajut del Cirineu o el moment de la seva crucifixió. 

Aquest Viacrucis s’ha convertit ja en un moment molt significatiu de la Setmana Santa llosetina i ja compta amb una llarga tradició. Es va iniciar l’any 1992 de la mà de qui aleshores era el rector del poble, Mn. Rafel Horrach. I des del primer moment es va concebre per ser un moment de pregària, per la qual cosa davant cada estació el sacerdot fa un breu comentari sobre el que s’hi està representant i també es llegeix una reflexió, traslladada a la vida actual dels fidels, i es conclou amb una oració. Enguany, el Viacrucis ha estat presidit pel vicari de la nostra Unitat de Pastoral, Mn. Francesc Vicens. Però a més dels seus comentaris, algunes estacions varen estar introduïdes per les reflexions que havia gravat l’ex-rector de la nostra agrupació de parròquies, monsenyor Antoni Vadell (+). Així que pels veïnats del poble i pels nombrosos assistents, aquest Viacrucis ha estat una forma molt especial de començar la Setmana Santa. 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: